Мер тимчасово окупованого Куп'янська на Харківщині втік до РФ — Синєгубов

Мер тимчасово окупованого Куп'янська на Харківщині втік до РФ — Синєгубов

Мер тимчасово окупованого Куп'янська на Харківщині втік до РФ — Синєгубов
. Геннадій Мацегора. Фото: facebook.com/kuprada

Міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора, якого підозрюють у державній зраді, виїхав до Росії. Про це сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Мер Куп’янська, який погодився на співпрацю з російськими окупантами, виїхав до РФ разом з сім'єю, сказав Синєгубов виданню РБК-Україна 15 квітня.

"Якщо говорити про Куп'янськ, очільник цього міста був першим зрадником. Йому повідомили про підозру. І, за нашою інформацією, він уже зі своєю сім'єю виїхав на територію РФ. Власне, як і мер міста Балаклія – там така ж історія була: він публічно заявив, що підтримує окупантів. Після цього було розпочате кримінальне провадження, але цей мер, за нашою інформацією, вже не знаходиться на території України", — повідомив Синєгубов.

Що відомо

  • Російські війська зайшли до Куп'янська 27 лютого. Ввечері того ж дня Геннадій Мацегора, представник політпартії "Опозиційна платформа — За життя" заявив, що після ультиматуму РФ погодився на умови окупантів.
  • 28 лютого Геннадію Мацегорі оголосили про підозру в державній зраді: за інформацією слідчих, він запропонував командуванню збройних сил РФ підтримку та матеріальне забезпечення.
  • 24 березня Геннадій Мацегора, заявив, що його доньку Дар'ю затримали працівники СБУ на Івано-Франківщині.
  • Балаклійський міський голова Іван Столбовий, за інформацією української влади на 7 квітня, залишив територію громади та виїхав до РФ.
На початок