У Пентагоні попередили про можливі перебої у постачанні озброєння в Україну

У Пентагоні попередили про можливі перебої у постачанні озброєння в Україну

У Пентагоні попередили про можливі перебої у постачанні озброєння в Україну
. Фото: wikipedia.org

У Пентагоні попередили про можливі перебої у постачанні озброєння в Україну, якщо Сенат швидко не схвалить законопроєкт про надання додаткової допомоги Києву на 40 мільярдів доларів.

Про це на брифінгу повідомив представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

За його словами, щоб військова допомога від США надходила до України безперебійно, Сенат має схвалити виділення коштів не пізніше 19 травня.

"Це не означає, що 19 або 20 травня всі постачання припиняться, але ми хочемо продовжувати їх безперебійно. Якщо рішення не буде до 19 травня, ми не матимемо можливості їх продовжувати", — сказав Кірбі.

Читайте також: Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Тому він закликав Сенат якнайшвидше затвердити пакет додаткової допомоги, а також постачання озброєнь та військового спорядження до України.

"Ми рухаємося досить швидко. І тут точки зору окремих пакетів, які були затверджені, і того, наскільки швидко цей матеріал потрапляє в українські руки, ми хотіли б мати можливість продовжувати цей темп якомога довше", — додав речник Пентагону.

Напередодні, 12 травня, сенатор-республіканець Ренд Пол одноосібно загальмував пришвидшену процедуру голосування за законопроєкт про виділення Україні додаткової допомоги у розмірі майже 40 мільярдів доларів. Тому Сенат має пройти через усі звичайні процедури.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 11 травня Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, що передбачає виділення Україні додаткових 40 мільярдів доларів допомоги. Президент Володимир Зеленський заявив, що ці кошти будуть витрачені на захист держави від російської агресії.
  • 9 травня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про надання Україні оборонної допомоги за спрощеною процедурою — так званий ленд-ліз.
  • 8 травня США оголосили новий пакет санкцій проти Росії через її війну в Україні. Вони стосуються найбільших російських телеканалів, надання фінансових послуг, а також обмежень на використання російської нафти. Детальніше про тих, хто потрапив під санкції, читайте тут.
  • За даними Міноборони США, з початку роботи адміністрації Джо Байдена Сполучені Штати виділили Україні понад 4 мільярди доларів на підтримку безпеки, зокрема понад 3,4 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 79. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 2.0

Яку зброю та на яку суму Україна отримала від США з початку війни

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок