Сенатор-республіканець загальмував виділення Україні 40 мільярдів доларів допомоги

Сенатор-республіканець загальмував виділення Україні 40 мільярдів доларів допомоги

Оновлено
Сенатор-республіканець загальмував виділення Україні 40 мільярдів доларів допомоги
. theamericanconservative.com

Сенатор-республіканець від штату Кентуккі Ренд Пол загальмував швидке голосування за законопроєкт про виділення Україні додаткової допомоги у розмірі майже 40 мільярдів доларів.

Відео свого виступу у Сенаті він оприлюднив у Twitter.

"Я присягав Конституції США, а не будь-якій іншій країні. І якими б благородними не були причини, мета мого офісу – національна безпека США. Ми не можемо врятувати Україну, прирікаючи економіку США", — заявив Ренд Пол.

Видання The Washington Post повідомляє, що сенатор одноосібно заблокував пришвидшену процедуру голосування за законопроєкт, тому Сенат має пройти через усі звичайні процедури. За правилами, потрібна одностайна згода усіх сенаторів для переходу до остаточного голосування.

Читайте також: Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Сенатор вимагав включити в текст основного документа норму про призначення генерального інспектора, який би контролював витрати коштів, виділених Україні. Внесення такої правки вимагало б повторного голосування у Палаті представників.

"Ви не повинні викидати всі 40 мільярдів доларів без жодного нагляду. І маючи спеціального генерального інспектора, ми зробили це в Афганістані. Це не зупинило всі витрати, але, принаймні, змушує крадіїв двічі подумати, перш ніж вкрасти гроші", — заявив він.

Лідери обох фракцій Сенату намагалися його переконати, що внесення змін до законопроєкту на цьому етапі займе багато часу і сповільнить надання допомоги Україні. Проте той не відступився від свого. Тож Сенат буде розглядати вказаний законопроєкт наступного тижня за звичайною процедурою.

За даними The Hill, у лютому Ренд Пол заявляв про намір заблокувати ухвалення за швидкою процедурою в Сенаті символічної двопартійної резолюції на підтримку України та засудження дій Росії.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 11 травня Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, що передбачає виділення Україні додаткових 40 мільярдів доларів допомоги.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що 40 мільярдів доларів від США будуть витрачені на захист України від російської агресії.
  • 9 травня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про надання Україні оборонної допомоги за спрощеною процедурою — так званий ленд-ліз.
  • 8 травня США оголосили новий пакет санкцій проти Росії через її війну в Україні. Вони стосуються найбільших російських телеканалів, надання фінансових послуг, а також обмежень на використання російської нафти. Детальніше про тих, хто потрапив під санкції, читайте тут.
  • За даними Міноборони США, з початку роботи адміністрації Джо Байдена Сполучені Штати виділили Україні понад 4 мільярди доларів на підтримку безпеки, зокрема понад 3,4 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 78. Текстовий онлайн

Ми різні – відмінності російських та українських соцмереж

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок