ЄС незабаром надасть Україні 600 млн євро допомоги

ЄС незабаром надасть Україні 600 млн євро допомоги

ЄС незабаром надасть Україні 600 млн євро допомоги
. Заступниця речника Європейської комісії Дана Шпінант, 12 травня 2022 року. Фото: Європейська комісія

Європейський Союз погодив виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро. Про це на брифінгу 12 травня повідомила представниця Європейської комісії Дана Шпінант.

"Учора (11 травня — ред.) Європейська комісія ухвалила рішення, необхідні для надання другого траншу програми екстреної макрофінансової допомоги для України", — зазначила вона і додала, що другий транш макрофінансової допомоги надійде до Києва до 20 травня.

Також, зазначила представниця Єврокомісії, сьогодні орган ухвалить рішення про заснування "траншів солідарності", спрямованих на допомогу з експортом сільськогосподарської продукції України.

Читайте також: Bloomberg: Україна попросила ЄС про $7 млрд щомісячної допомоги для соціальних виплат і зарплат

Що відомо

  • Макрофінансова допомога Україні надається в межах програми, погодженої Радою Європейського Союзу ще 21 лютого. Вона розрахована на 12 місяців і складається з двох виплат. Першу, в розмірі 600 мільйонів євро, Україна вже отримала.
  • Уже після початку воєнних дій у ЄС ухвалили рішення виділити мільярд євро на надання Україні зброї. У березні Євросоюз виділив перший транш у розмірі 500 млн євро для допомоги біженцям із України, а також передав 45 мільйонів євро на гуманітарну допомогу.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 78. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок