Російські окупанти здійснили 38 авіанальотів на "Азовсталь"

Російські окупанти здійснили 38 авіанальотів на "Азовсталь"

Російські окупанти здійснили 38 авіанальотів на "Азовсталь"
. "Азовсталь" 10 травня. Фото: полк "Азов"

Протягом 10 травня російські окупанти здійснили 38 авіанальотів на підприємство "Азовсталь".

Про це повідомили військовослужбовці окремого загону спеціального призначення "Азов" у Telegram-каналі.

"За минулу добу на територію заводу "Азовсталь", яку боронять захисники Маріуполя, було здійснено 38 літако-вильоти, в тому числі 4 вильотів стратегічних бомбардувальників", — йдеться у повідомленні.

Російські окупанти також обстрілювали "Азовсталь" зі ствольної артилерії, танків та здійснювали штурми за підтримки піхоти.

Що відомо

  • Окремий загін спеціального призначення "Азов" опублікував знімки з приміщень "Азовсталі", де перебувають поранені українські військовослужбовці.
  • У Маріуполі на металургійному комбінаті "Азовсталь", який штурмує армія РФ, перебуває понад тисяча українських військовослужбовців. Близько сотні з них поранено. Про це в інтерв’ю AFP повідомила голова Мінреінтеграції Ірина Верещук.
  • Станом на 9 травня на металургійному комбінаті "Азовсталі" залишається ще понад 100 цивільних. Про це в ефірі Суспільного повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.
  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь"
  • Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук 7 травня заявила про завершення евакуації всіх жінок, дітей і літніх людей із заводу "Азовсталь" у Маріуполі, що перебуває в облозі російських військ.
  • В Маріуполі окупанти, після виїзду колони ООН за межі Донецької області, почали штурм Азовсталі. Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.
  • Російські окупанти під прикриттям евакуації з "Азовсталі" облаштували нову вогневу позицію на шлаковій горі.
На початок