Парламент Канади визнав геноцидом дії Росії в Україні

Парламент Канади визнав геноцидом дії Росії в Україні

Парламент Канади визнав геноцидом дії Росії в Україні
. Фото: Unsplash

Палата громад парламенту (нижньої палати парламенту) Канади одноголосно підтримали постанову щодо визнання дій РФ в Україні геноцидом.

Про це повідомляє CTV News.

Голосування ініціювали після клопотання депутатки Хізер Макферсон про визнання, що "Російська Федерація здійснює акти геноциду проти українського народу". Депутати визнали, що існують явні та достатні докази систематичних та масових військових злочинів проти людяності, які скоюють російські військові під керівництвом президента Володимира Путіна та членів російського парламенту.

"Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами РФ за вказівкою президента Володимира Путіна та членів російського парламенту. Палата громад Канади визнає, що РФ чинить геноцид проти народу України", — йдеться в постанові.

Ці злочини включають масові звірства, систематичні випадки умисних вбивств мирних жителів, осквернення трупів, насильницьке переміщення українських дітей, тортури, тілесні ушкодження, зґвалтування тощо.

Раніше, 14 квітня, Верховна Рада визнала дії Росії в Україні геноцидом українського народу.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 27 квітня влада Канали запровадила санкції проти 203 бойовиків самопроголошених "Луганської" і "Донецької" "народних республік" у відповідь на розпочате Путіним повномасштабне вторгнення в Україну.
  • Очільниці МЗС Великої Британії та Канади заявили, що спільно домагатимуться покарання для російських військових, які чинили сексуальне насильство в Україні.
  • 24 березня Канада запровадила санкції проти 160 членів Ради Федерації РФ, які сприяли повномасштабному вторгненню російських військ в Україну. А 6 квітня Канада додала до санкційного переліку сімох російських бізнесменів і начальника головного управління Генштабу російської армії Ігоря Костюкова.
  • 25 лютого, через день після вторгнення РФ в Україну, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про запровадження санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.
  • Пізніше Канада запровадила санкції проти ключових співробітників "Газпрому" та "Роснефти", а також проти п'ятьох впливових російських олігархів та 32 підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 64. Текстовий онлайн

Якщо можна буде відкрити справу щодо геноциду, міжнародна спільнота зробить це — Нуланд

"Спочатку РФ планувала окупацію всієї України. Зараз — 5-6 областей" — Чмут і Жданов про війну, зброю та Придністров'я

Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

"Якщо ми не позбавимося русифікації, то за 10-30 років матимемо таку ж війну" — інтерв'ю з Даніловим

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок