«Коли до сусіда впав смерч – це був дзвінок»: переселенка, яка переїхала у Хмельницький, розповіла свою історію

«Коли до сусіда впав смерч – це був дзвінок»: переселенка, яка переїхала у Хмельницький, розповіла свою історію

«Коли до сусіда впав смерч – це був дзвінок»: переселенка, яка переїхала у Хмельницький, розповіла свою історію
. Фото: Суспільне Поділля

Розпочати життя з нуля. Ірині Охрімик через війну довелось залишити рідну домівку. Вона з родиною переїхала до Хмельницького. На новому місці жінка знайшла житло та повернулася до улюбленої перукарської справи. Переселенка запевняє: робота для неї – найкраще заспокійливе.

Ірина Охрімик готується до робочого дня. Із сумки дістає свої інструменти, які вдалось вивезти з рідного Миколаєва.

«Куди б я не їхала, куди б я не йшла - інструмент завжди зі мною. Цим інструментом я працювала у Миколаєві. Він мені рідний, дуже близький», - говорить переселенка з Миколаєва.

Переселенка вже більше 20-ти років працює чоловічою перукаркою. За цей час в Миколаєві в неї з’явилися постійні клієнти. Жінка каже, після повномасштабної війни залишатися та працювати в рідному місті було небезпечно.

«Переломний момент був той, коли до сусіда впав смерч, близько трьох метрів від нашого будинку. Тобто, це вже був дзвінок. А так, як у нас була двомісячна дитина, це моя онука, то ми вирішили зібратися за пів години, сісти та поїхати», - говорить Ірина.

Читайте новини у нашому Телеграмі

Жінка разом з родиною приїхали до Хмельницького. Деякий час Ірина не могла жити звичайним мирним життям, яке бачила навколо. Як розповіла Ірина, лише з часом знайшла в собі сили рухатися далі. І почала з пошуку роботи. Згадує, стукала у різні двері перукарських салонів. В одному запропонували роботу.

«Вона мені подзвонила і сказала, що вона чоловічий майстер з Миколаєва. І більше питань не було. Я її взяла на роботу. Мені шкода, що Ірина колись поїде. Тому що я розумію, що це її батьківщина. Що вона вернеться додому. Вона настільки хороший майстер і людина, що мені шкода буде з нею прощатися», - каже власниця перукарського салону.

Зі слів Ірини Охрімик, вона радіє новій роботі – відтепер в неї менше часу на негативні думки про домівку, яку залишила у Миколаєві.

«Робота, звісно, насамперед відволікає. Тобто частину життя свого дня я на роботі. Спілкуюсь з людьми», - розповідає переселенка.

Зараз Ірина опановує новий для себе напрямок – жіночі стрижки. Курси для неї безплатно проводить власниця салону. За словами Ірини, їй подобається отримувати нові навички. Вірить: колись обов’язково застосує їх і у рідному місті.

Читайте також

  • Сім’я переселенців з Харкова розповіли про життя у підвалах та переїзд до Хмельницького.
На початок