Зеленський закликав ООН допомогти евакуювати всіх поранених з "Азовсталі"

Зеленський закликав ООН допомогти евакуювати всіх поранених з "Азовсталі"

Зеленський закликав ООН допомогти евакуювати всіх поранених з "Азовсталі"
. Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, 18 серпня 2022 року, фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський звернувся до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з проханням посприяти у вивезенні всіх поранених із заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Своє прохання глава держави озвучив під час телефонної розмови з главою ООН, передає пресслужба Офісу президента.

"Під загрозою — життя людей, які залишаються там. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння у їх порятунку", — сказав Зеленський.

Він також подякував Гутеррешу за його зусилля з проведення першого етапу евакуації українців з "Азовсталі", під час якого звідти вивезли 121 людину. Окремо президент подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста за досягнення прогресу в складних гуманітарних кризах.

"Про роль ООН та МКЧХ у цьому дізнався весь світ. Це продемонструвало, що міжнародні організації можуть бути дієвими", — сказав Зеленський.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 3 травня президент Володимир Зеленський заявив про намір врятувати людей, які досі залишаються у Маріуполі, зокрема на заводі "Азовсталь".
  • 3 травня до Запоріжжя прибула евакуаційна колона з людьми, які протягом двох місяців рятувалися разом з українськими військовими у підземних сховищах "Азовсталі" від бомбардувань та артобстрілів збройних сил РФ.
  • 3 травня полк "Азов" повідомив, що російські війська почали штурм "Азовсталі", де перебувають цивільні та українські військові.
  • 2 травня після часткової евакуації мирних жителів з території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі армія Росії знову обстріляла територію заводу з усіх видів озброєння.
  • 1 травня президент Володимир Зеленський заявив, що з території заводу "Азовсталь" вдалось евакуювати сотню цивільних.
  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь", по якому російські окупанти продовжують завдавати бомбові удари. Там перебувають мирні жителі та українські військові.
  • 30 квітня з заводу "Азовсталь" у Маріуполі вивели 20 цивільних — жінок та дітей. Їх евакуювали до Запоріжжя.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 70. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок