Я не можу сказати на 100%: Зеленський прокоментував можливість ядерного удару з боку РФ

Я не можу сказати на 100%: Зеленський прокоментував можливість ядерного удару з боку РФ

Я не можу сказати на 100%: Зеленський прокоментував можливість ядерного удару з боку РФ
. Володимир Зеленський / Фото пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може застосувати ядерну зброю у війні проти України, оскільки після обстрілів росіянами Запорізької АЕС немає повної впевненості у діях РФ.

Про це він заявив в інтерв'ю австралійському телеканалу Nine Network.

Зеленський зазначив, що в Україні дуже розвинута атомна енергетика, а росіяни вже продемонстрували безвідповідальність на українських АЕС.

"Вони захопили Чорнобильську атомну електростанцію і хотіли вибити всіх наших технічних працівників, навіть не розуміючи, що з цим робити. Потім вони захопили Запорізьку АЕС – найбільшу в Європі. Вони обстрілювали її з танків, з іншої броньованої техніки, вони конкретно стріляли по ядерних реакторах", — заявив він.

Президент зазначив, що Запорізька АЕС у шість разів більша за Чорнобильську – і в разі вибуху там смерть прийшла б у всю Європу.

З огляду на такі дії, за словами Зеленського, не можна бути певним, що керівництво РФ, не буде використовувати ядерну зброю.

"Ви не можете очікувати від цих людей, від керівництва РФ, як політичного, так і військового, що вони не будуть використовувати ядерну зброю, або будуть. Я не можу сказати на 100%, що ні, вони не будуть, або будуть. Іноді мені здається, вони щось використовують, навіть не розуміючи результат. Або розуміють, але їм все одно", — сказав президент.

Що відомо

Читайте також

РФ посилює ударний потенціал своїх військ — Генштаб

"Війна закінчиться, коли Україна переможе": Зеленський дав інтерв’ю грецькій ТРК

Введення армії США в Україну: у Конгресі підготували резолюцію. Що відомо

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок