У польовому шпиталі на "Азовсталі" понад 600 поранених — Бойченко

У польовому шпиталі на "Азовсталі" понад 600 поранених — Бойченко

У польовому шпиталі на "Азовсталі" понад 600 поранених — Бойченко
. Польовий госпіталь "Азовсталь", фото: Маріупольська міська рада

Після бомбардування російськими окупантами "Азовсталі" 28 квітня польовому шпиталі кількість поранених перевищує 600 людей.

Про це повідомив голова міської ради Маріуполя Вадим Бойченко.

"Ворог продовжує застосовувати надважке озброєння, скидує авіаційні бомби. Скинули на шпиталь, кількість ранених була 170, а зараз за 600. Вбили понад 20000 місцевого населення, це має ознаку не тільки військового злочину, а геноцид російськомовного населення в Маріуполі", — повідомив він.

За його інформацією, українські військові тримають оборону та здійснюють контрнаступи. Російські окупанти зазнають втрат.

В укриттях на "Азовсталі" крім українських військових знаходяться мирні жителі.

"Люди чекають на евакуацію, там багато жінок, дітей, літніх людей. Ми просимо, залучаємо всі міжнародні співробітництва, перемовні процедури досі тривають, ми чекаємо що вони відбудуться. Кількість людей важко порахувати, понад 60 діб немає режиму тиші, щоб обійти всі бомбосховища і порахувати. Там ще гірші умови, там немає їжі, води, ліків. Вони благають про порятунок", — зазначив Бойченко.

Що відомо

  • Російські окупанти посилили фільтраційні заходи у заблокованому Маріуполі. Аби потрапити в місто тепер окрім паперу про проходження фільтрації тепер необхідна ще й місцева реєстрація.
  • 28 квітня російські окупаційні війська продовжували штурмувати "Азовсталь" у Маріуполі.
  • У Маріуполі російські окупанти через шахрайські фінансові операції забирають у людей гроші та виманюють персональні дані.
  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь", по якому російські окупанти продовжують наносити бомбові удари. Там перебувають мирні жителі та українські військові.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок