Канада ввела санкції проти 203 бойовиків "ЛДНР"

Канада ввела санкції проти 203 бойовиків "ЛДНР"

Влада Канали 27 квітня запровадила санкції проти 203 бойовиків самопроголошених "Луганської" і "Донецької" "народних республік" у відповідь на розпочате Путіним повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє пресслужба канадського уряду.

Як стверджує міністерство закордонних справ Канади, підсанкційні особи — як ватажки бойовиків, так і рядові члени угруповань — причетні до "чинних порушень суверенітету й територіальної цілісності України з боку російського режиму".

"Канада використовує кожен доступний їй інструмент, щоб забезпечити підтримку міжнародного порядку, ґрунтованого на правилах, і притягнення до відповідальності всіх причетних до порушень міжнародного права", — заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі.

З початку війни Росії проти України Канада запровадила санкції проти майже тисячі фізичних і юридичних осіб з Росії, України та Білорусі. Крім того, країна підтримала розслідування воєнних злочинів в Україні Міжнародним кримінальним судом.

Читайте також: Канада та Британія вимагають покарати російських солдатів за сексуальні злочини в Україні

25 лютого, через день після вторгнення РФ в Україну, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про запровадження санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Пізніше Канада запровадила санкції проти ключових співробітників "Газпрому" та "Роснефти", а також проти п'ятьох впливових російських олігархів та 32 підприємств військово-промислового комплексу РФ.

24 березня під санкції потрапили 160 членів Ради Федерації РФ, які сприяли повномасштабному вторгненню російських військ в Україну. А 6 квітня Канада додала до санкційного переліку сімох російських бізнесменів і начальника головного управління Генштабу російської армії Ігоря Костюкова.

До санкційного переліку 19 квітня увійшли Катерина Тихонова та Марія Воронцова, яких вважають доньками президента РФ Володимира Путіна; дружина глави МЗС Росії Марія Лаврова; глава російського Центробанку Ельвіра Набіулліна; російські олігархи Михайло Фрідман, Петр Авен тощо.

Обмеження передбачають заборону здійснення операції з будь-якою власністю та отримувати позикове фінансування.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • У Канаді запрацювала програма для біженців з України, яка, зокрема, пропонує безкоштовне оформлення візи, надає право на працевлаштування та навчання в країні. Крім того, у федеральному бюджеті Канади на 2022–2023 роки передбачили 1,5 мільярда доларів на військову та фінансову підтримку України.
  • 16 березня Канада закрила свій авіаційний простір для білоруських літаків через підтримку Білоруссю вторгнення РФ в Україну.
  • Росія у відповідь на "ворожі дії канадського режиму" запровадила персональні санкції проти прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та ще понад трьох сотень канадських чиновників, заборонивши їм в’їзд до країни.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 63. Текстовий онлайн

"Спочатку РФ планувала окупацію всієї України. Зараз — 5-6 областей" — Чмут і Жданов про війну, зброю та Придністров'я

Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок