Канада запровадила санкції проти 160 членів Радфеду Росії

Канада запровадила санкції проти 160 членів Радфеду Росії

Канада запровадила санкції проти 160 членів Радфеду Росії
. Фото: Unsplash

Канада запровадила санкції проти 160 членів Ради Федерації РФ, які сприяли повномасштабному вторгненню російських військ в Україну.

Про це заявив канадський прем'єр Джастін Трюдо на пресконференції за результатами саміту НАТО у Брюсселі.

За його словами, нові санкції проти членів Радфеду Росії запроваджуються "за сприяння та допущення порушень суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України". Також найближчими днями Канада оголосить про додаткові санкції щодо експорту товарів та технологій до Росії.

Крім того, Оттава виділить 50 мільйонів доларів міжнародним організаціям, зокрема ВООЗ, для надання гуманітарної допомоги українцям, а також 4,8 мільйона доларів — ЮНЕСКО для "захисту об'єктів культурної спадщини України".

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • У Канаді запрацювала програма для біженців з України, яка, зокрема, пропонує безкоштовне оформлення візи, надає право на працевлаштування та навчання в країні.
  • 16 березня Канада закрила свій авіаційний простір для білоруських літаків через підтримку Білоруссю вторгнення РФ в Україну.
  • Росія у відповідь на "ворожі дії канадського режиму" запровадила персональні санкції проти прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та ще понад трьох сотень канадських чиновників, заборонивши їм в’їзд до країни.
  • Канада запровадила санкції проти ключових співробітників "Газпрому" та "Роснефти", а також проти п'ятьох впливових російських олігархів та 32 підприємств військово-промислового комплексу РФ.
  • Канада закрила порти для кораблів, що належать росіянам, а також влаштувала перевірку усієї власності олігархів РФ в країні.
  • Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про запровадження санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. Місяць війни у фото

Місяць війни Росії проти України. Хроніка 24 березня

Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з нашим народом — інтерв’ю Зеленського

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок