Папа Римський скасував зустріч з патріархом Кирилом

Папа Римський скасував зустріч з патріархом Кирилом

Папа Римський скасував зустріч з патріархом Кирилом
. Vatican News

Папа Римський Франциск відмовився від зустрічі з главою РПЦ патріархом Кирилом, що мала відбутися у червні цього року в Єрусалимі.

Про це повідомляє італійське агентство ANSA.

"Наша дипломатична служба зрозуміла, що зустріч між нами двома на цей момент може створити багато плутанини", — зазначив Папа Римський.

Читайте також: Церковний трибунал проти патріарха Кирила. Що це означає — розповідає священник УПЦ

Водночас очільник Ватикану сказав, що його відносини з Кирилом залишаються "дуже хорошими", і він шкодує про перенесення зустрічі.

Що відомо

  • Під час великоднього богослужіння 16 квітня у Ватикані Папа Римський Франциск засудив жорстокість війни в Україні. На заході були присутні Іван Федоров — мер окупованого Мелітополя, якого викрадали російські військові — із сім’єю.
  • З початку вторгнення Росії в Україну Папа Римський неодноразово закликав до припинення воєнних дій, спілкувався з українськими біженцями і навіть особисто, порушуючи протокол, відвідував посольство Росії у Ватикані. Понтифік також розглядає можливість приїзду до Києва.
  • Папа Римський Франциск вважає, що у нинішньому світі біженці поділені на класи залежно від походження. Саме тому, стверджує понтифік, біженців із України приймають краще, ніж з інших країн.
  • 15 квітня в Колізеї на традиційній Хресній ході за участі Папи Римського у Ватикані вирішили вдатися до своєрідного примирення українців та росіян. Під час 13-ї стації, присвяченої роздумам про смерть Ісуса, хрест тримали сім’ї українки Ірини та росіянки Альбіни, які ще 20 років тому залишили свої країни та приїхали до Італії.
  • За задумом, цей крок мав би символізувати братні відносити між українцями та росіянами. Але після протестів української сторони замість роздумів Папа Римський закликав помолитися в тиші.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 58. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

"Азов" назвав умову виходу з Маріуполя. Арахамія та Подоляк готові до переговорів у місті

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок