За добу війська РФ окупували 42 населені пункти. Усього вони контролюють 3,5 тисячі міст і сіл — ОП

За добу війська РФ окупували 42 населені пункти. Усього вони контролюють 3,5 тисячі міст і сіл — ОП

За добу війська РФ окупували 42 населені пункти. Усього вони контролюють 3,5 тисячі міст і сіл — ОП
. Фото: Суспільне Чернігів

Протягом 21 квітня війська Росії окупували 42 населені пункти в Донецькій області. Про це в етері телемарафону "Єдині новини" заявила радниця заступника голови Офісу президента Олена Симоненко.

Вона додала, що всього під окупацією перебувають понад 3,5 тисячі населених пунктів. Це третина від усієї території, де наразі відбуваються бойові дії (тобто 11 550 населених пунктів в усій Україні).

"Усі ми розуміємо, що в цих населених пунктах (окупованих 21 квітня на Донеччині — ред.) далі буде дуже складно доставляти провізію, їжу, засоби гігієни і тому подібне. Там відбуваються жорсткі бойові дії", — зазначила Симоненко.

За словами радниці заступника голови ОП, гуманітарну допомогу роздають залежно від умов території. У Херсоні, приміром, це роблять потай на кількох автомобілях, на Сумщині подекуди є проблема з довезенням провізії через дорожню інфраструктуру.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 22 квітня розпочалася 58-ма доба повномасштабного російського вторгнення. Російські окупанти почали активну фазу наступу на Донбасі. Ситуація в Маріуполі критична, Зеленський назвав два шляхи для деблокади міста.
  • Росія продовжує завдавати ракетних ударів по інфраструктурі та населених пунктах України, на окупованому Півдні росіяни готують так звані "референдуми". Водночас ЄС, США запроваджують дедалі жорсткіші санкції проти РФ і надають Україні фінансову та військову підтримку.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 58. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок