Гурт Deep Purple потролив затонулий крейсер "Москва", процитувавши власну пісню

Гурт Deep Purple потролив затонулий крейсер "Москва", процитувавши власну пісню

Гурт Deep Purple потролив затонулий крейсер "Москва", процитувавши власну пісню
.

Легендарний британський рок-гурт, який раніше підтримав Україну, опублікував на своїй сторінці Facebook картину українського художника Владислава Шерешевського, яка називається Smoke on the Water ("Дим над водою") — так само, як одна з найвідоміших пісень гурту.

На картині зображена людина, яка спостерігає за кораблем, що горить.

"Smoke on the Water — нова картина, на якій зображено загибель російського військового корабля "Масква" в Чорному морі під час війни Росії проти України, що триває", — підписали Deep Purple свій пост.

Цікаво, що назву крейсера гурт Deep Purple пише через букву "а" — "Maskva", імовірно імітуючи московський акцент.

Автор картини киянин Владислав Шерешевський намалював загибель "Москви" за кілька днів до того, як українські військові завдали ракетного удару по крейсеру (який на початку війни українські прикордонники з острова Зміїний відправили за відомою адресою).

Художник підписав свою роботу рядком з пісні Deep Purple Smoke on the Water і додав: "На вогонь та воду можна дивитися вічно".

13 квітня українські військові ракетами "Нептун" поцілили у російський крейсер "Москва", що погрожував захисникам Зміїного. Після ураження ракетами корабель перекинувся і почав тонути. На наступний день Росія визнала, що крейсер "Москва" затонув у Чорному морі, а згодом у Пентагоні підтвердили, що російський крейсер "Москва" потопили українські ракети.

Читайте: Спалити "Москву". Що відомо про пошкодження ракетного крейсера РФ у Чорному морі

Раніше Deep Purple підтримали Україну — усі п'ятеро учасників гурту розказали свої спогади про Харків і повернули колишньому президенту РФ Медведєву його автограф.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок