На Київщині виявили тіла понад 900 загиблих мирних мешканців – поліція

На Київщині виявили тіла понад 900 загиблих мирних мешканців – поліція

На Київщині виявили тіла понад 900 загиблих мирних мешканців – поліція
. Фото: Андрій Нєбитов, поліція Київщини, 17 березня 2022 року.

У Київській області правоохоронці виявили тіла понад 900 мирних громадян, які загинули внаслідок дій російських військ.

Про це на брифінгу повідомив начальник поліції Київщині Андрій Нєбитов.

За його даними, наразі поліція працює у всіх 180 населених пунктах Київщини, які деякий час перебували в російській окупації. Нєбитов зазначив, що тіла людей виявляють посеред вулиць та в тимчасових похованнях. Більшість з них померли від вогнепальних поранень.

"Ми публікували дуже багато масових поховань, і прикро, що ми фіксуємо, що це поховання людей, вбитих зі стрілецької зброї. Тобто ми розуміємо, що під час окупації російська армія встановлювала певний режим, намагалася відшукати людей, які мають вплив на громаду і змусити їх працювати на РФ", — сказав очільник обласної поліції.

Зокрема, у селищі Шевченкове виявили поховання, де виявили тіла закатованих людей. П'ятьох з них вже ідентифікували. Він зазначив, що тіла загиблих передали до судово-медичних установ для детального огляду.

"Виникає питання, чому на тілах загиблих, яких ми виявляємо, білі пов'язки. Окупанти під час окупації наших сіл та міст примушували громадян носити білі пов'язки начебто ця особа була перевірена і тому до неї не ставились так прискіпливо. Тому громадяни, щоб убезпечити себе від пострілів, сам надягали такі пов'язки. Але бачимо, що не завжди це спрацьовувало. І вішали білі ганчірки на паркани своїх помешкань і помічали, що тут були діти", — розповів Нєбитов.

Раніше, 13 квітня, поліція Київщини повідомляла про виявлення понад 720 тіл загиблих цивільних в результаті російської агресії.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що звірствам російських окупантів у Бучі передували роки російської пропаганди, яка розпалювала ненависть до українців.
  • 8 квітня у місті Буча Київської області почали ексгумацію тіл з братської могили біля церкви Андрія Первозванного і всіх святих, щоб ідентифікувати людей та встановити обставини їхньої смерті.
  • Німецька розвідслужба представила у парламенті країни шифровку перехоплених розмов російських військових, які підтверджують вчинені Росією вбивства місцевих у Бучі.
  • Україна вимагає від світової спільноти розслідувати злочини Росії, зокрема у Київській області.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 51. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок