Показати середній палець: відвідувачів Венеційської бієнале закликають приєднатися до флешмобу

Показати середній палець: відвідувачів Венеційської бієнале закликають приєднатися до флешмобу

Показати середній палець: відвідувачів Венеційської бієнале закликають приєднатися до флешмобу
.

Борис Філоненко, куратор українського павільйону на 59-й Венеційській бієнале, повторив роботу відомого китайського митця Ай Вейвея на тлі російського павільйону. Про це пишуть в Instagram-акаунті M17 Contemporary Art Center.

"Такий лаконічний жест зробив Борис Філоненко, куратор українського павільйону 59-ї Венеційській бієнале (@labiennale) у бік російського павільйону, якому цьогоріч відмовили в участі".

Ай Вейвей – китайський митець, художник, скульптор, фотограф та громадський активіст. Широко відомими у світі є роботи, де він демонструє середній палець знаковим об'єктам світових столиць: приміром, навпроти площі Тяньаньмень у Пекіні, що уособлює верховну владу в Китаї, Ейфелевої вежі у Парижі, Білого дому у Вашингтоні тощо.

У пості артцентру також закликають відвідувачів бієнале приєднуватися до своєрідного флешмобу:

"Якщо у вас є можливість відвідати 59-у Венеційську бієнале, яка відкриється 23 квітня й триватиме до 27 листопада 2022 року, зробіть подібне фото!"

Незважаючи на повномасштабне вторгнення, українські митці продовжують працювати та репрезентувати Україну у всьому світі. "У такі часи присутність України на виставці важлива як ніколи раніше", — додають куратори Борис Філоненко, Марія Ланько і Лізавета Герман.

На Бієнале українська команда презентує проєкт харківського митця Павла Макова "Фонтан виснаження: Висока вода".

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок