Денисенко: Вночі ППО збила низку ракет, на Дніпропетровщині — пожежа

Денисенко: Вночі ППО збила низку ракет, на Дніпропетровщині — пожежа

Денисенко: Вночі ППО збила низку ракет, на Дніпропетровщині — пожежа
. Фото: Горить нафтосховище у Львові, 26 березня 2022 року, після ракетних ударів РФ. (Фото Kyodo News через Getty Images)

Українські сили ППО вночі в низці областей збивали ракети, повітряна тривога лунала у більшості регіонів. Про це у спільному ефірі телеканалів повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

"У більшості регіонів України, майже по всій території України знову була повітряна тривога… Нам надходить інформація про те, що в ряді регіонів були збиті російські ракети", – зазначив він.

Водночас Денисенко проінформував, що надходять відео і фото з Дніпропетровської області про попадання і пожежу, однак заявив, що наразі більш конкретної інформації надати не може.

Також він зауважив, що поки немає відомостей і про жертви. Однак на фронті найсерйозніших боїв очікують на Донбасі.

"Протягом того, що інтенсивність боїв зменшилась протягом останніх днів, це не означає, що ситуація починає нормалізовуватись. Ми розуміємо, що росіяни продовжують накопичувати велику кількість техніки і живої сили в напрямку Слов'янська і були зафіксовані великі колони з Криму, які йдуть до Херсону і Півдню України. Традиційна історія — Маріуполь, там бої", – зазначив він.

Що відомо

  • Станом на ранок 5 квітня російські війська в Україні втратили 18 з половиною тисяч особового складу.
  • РФ перегруповує війська та готує наступальну операцію на сході України, щоб встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей.
  • Наступний етап війни Росії проти України може затягнутися на кілька місяців у зв’язку зі зміною ситуації на фронті, вважає радник американського президента Джейк Салліван на брифінгу 4 квітня.
  • У деяких містах, звільнених від російської окупації, кількість жертв серед мирних мешканців, вбитих військовими РФ, може бути більшою, ніж у Бучі. Про це під час відеозвернення 4 травня заявив президент Володимир Зеленський.

Читайте також

Війна Росії в Україні. День 42. Текстовий онлайн

"Різанина в Бучі": Україна просить Міжнародний кримінальний суд приїхати на Київщину. Що відомо

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

"Книга палачів". Зеленський закликав долучатись до розслідування злочинів росіян в Україні

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок