Захід заморозив 60% закордонних резервів Росії — глава МЗС Британії

Захід заморозив 60% закордонних резервів Росії — глава МЗС Британії

Захід заморозив 60% закордонних резервів Росії — глава МЗС Британії
. Фото: Facebook

У результаті впровадження санкцій Заходу проти РФ заморожено 350 мільярдів доларів російських золотовалютних резервів, що становить близько 60% їхнього обсягу.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс під час візиту до Варшави, передає The Guardian.

Зазначається, що станом на 25 березня у РФ було 604 мільярди доларів у закордонних резервах, що на 38,8 мільярда менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Трасс наголосила, що Заходу терміново потрібно йти далі, щоб завдати ще більшої шкоди російській економіці.

"Єдиний спосіб припинити цю війну – це програти Володимира Путіна в Україні", – заявила вона.

Очільниця британського МЗС додала, що хоча російські війська зазнали поразки під час першого штурму Києва, їх наміри та амбіції не змінилися.

"Ми бачимо, як сили Путіна націлені на схід і південь України, з таким же безрозсудним нехтуванням життям мирного населення та їхньою національністю", – сказала Трасс.

За даними видання, Росії знадобиться менш як рік, щоб вичерпати решту валютних резервів, до яких вона може отримати доступ. При цьому зазначається, що на практиці РФ використовує кошти, отримані від закупівлі російського газу в Європі через "Газпромбанк", для отримання іноземної валюти та підтримки рубля.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США заборонять Росії користуватися замороженими валютними рахунками, розміщеними в американських банках, для погашення суверенного боргу.
  • 5 квітня верховний представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС у п'ятому пакеті санкцій проти Росії розширить списки осіб, до яких застосують обмеження у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що п’ятий пакет санкцій ЄС проти Росії свідчить про те, що до України нарешті дослухалися.
  • У Британії, Німеччині, США анонсували санкції проти Росії за жорстокі дії військових РФ проти мирних мешканців на Київщині, зокрема у Бучі.
  • 5 квітня президент України Володимир Зеленський виступив у Раді безпеки ООН. У дистанційному зверненні він навів приклади злочинів військових Росії на території України, заявив, що в Радбезі ООН Росія перетворила право вето на "право смерті" і наголосив, що організацію можна розпускати, якщо вона виявиться неспроможною зупинити війну і воєнні злочини, що скоюються в Україні.

Читайте також

"Наслідок жорстокості". За день країни ЄС заявили про видворення більше 100 російських дипломатів

"Різанина в Бучі": Україна просить Міжнародний кримінальний суд приїхати на Київщину. Що відомо

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

"Книга палачів". Зеленський закликав долучатись до розслідування злочинів росіян в Україні

Війна Росії в Україні. День 41. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок