Перші 300 сирійських найманців прибули в РФ воювати з Україною — NYT

Перші 300 сирійських найманців прибули в РФ воювати з Україною — NYT

ЗМІ

Триста сирійських найманців прибули до Росії для перепідготовки перед бойовими діями в Україні, передає The New York Times.

Ідеться про військових підрозділу сирійської армії, який тісно співпрацює з росіянами, котрі воювали в Сирії на боці Башара Асада під час сирійської війни.

За даними видання, вербувальники по всій Сирії складають списки охочих, яких має перевірити сирійська служба безпеки, перед тим як передати Росії.

Відзначається, що мотивацією участі сирійських бойовиків у війні є гроші.

Вербувальники обіцяють, що їх не залучатимуть до бойових дій, а доручатимуть їм, наприклад, охорону складів чи паливних баз.

Вербувальник на умовах анонімності розповів, що росіяни для війни в Україні хочуть залучити 16 тисяч сирійців. За його словами, це мають бути чоловіки у віці від 20 до 45 років й важити від 50 до 90 кг. Перевагу віддають тим, хто має бойовий досвід. Їм обіцяють платню від 1000 до 2000 доларів на місяць.

Приблизно 300 солдатів, які вже перебувають у Росії, представляють 25-ту дивізію сирійської армії, відому як Tiger Forces, що вважається елітною й тісно співпрацює з російськими військовими. Росіяни запропонували їм жалування 1200 доларів на місяць протягом шести місяців з премією 3000 доларів після повернення до Сирії.

У разі смерті їхнім сім’ям обіцяно 2800 доларів, плюс 600 доларів на місяць протягом року.

Читайте також: Сирійські найманці готові їхати воювати в Україну на стороні РФ через безгрошів'я

Що відомо

  • У зв'язку з великим втратами особового складу Росія проводить приховану мобілізацію так званих "добровольців", строковиків та курсантів, а також найманців із Сирії, повідомили в Генштабі.
  • Приватна військова компанія (ПВК) "Вагнера" розпочала масовий набір найманців на війну проти України. За даними української розвідки, "вагнерівці", яких Росія залучила до бойових дій, вже гинуть на території України.
  • 8 березня у Пентагоні заявили, що президент Росії Володимир Путін намагається завербувати іноземних бійців, зокрема із Сирії, щоб ті воювали в Україні від імені російських сил.
  • Офіційне сирійське командування не надало чіткої відповіді щодо готовності надати своїх військових для залучення у війні проти України на боці Росії.

Читайте також

Гарантії безпеки для України. Чим завершилися переговори делегацій у Стамбулі

Договір про гарантії безпеки. Питання Криму і Севастополя, а також ОРДЛО прописані окремими пунктами

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок