У світі стартує благодійний марафон показів українського кіно "CinemAid Ukraine"

У світі стартує благодійний марафон показів українського кіно "CinemAid Ukraine"

У світі стартує благодійний марафон показів українського кіно "CinemAid Ukraine"
.

1 квітня в Польщі розпочнеться благодійний кіномарафон “CinemAid Ukraine”, який продовжиться в понад 20 країнах світу. Про це Українська кіноакадемія повідомила Суспільному Культура.

Організація виступила ініціатором проєкту разом з Державним агентством України з питань кіно, Асоціацією "Дивись українське", Українською Кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", БО БФ "Двері" та ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

Як повідомили в Українській кіноакадемії, до показу пропонується 76 повнометражних і короткометражних фільмів. До програми увійшли як документальні, так і ігрові та анімаційні стрічки.

Зокрема, іноземні глядачі матимуть змогу побачити фільми "Поїзд: Київ-Війна", "Історія Зимового саду", "Родинна справа", "В. Сильвестров", "Безславні кріпаки", "Крути 1918", "Жива ватра", "Невидимий батальйон", "Заборонений", "Шляхетні волоцюги", "11 дітей з Моршина", "Віктор_Робот", "Толока", "Mia Donna", "Схрон", "DZIDZIO Контрабас", "Щедрик" та багато інших.

Українські стрічки покажуть у таких країнах, як Канада, Туреччина, Ізраїль, Велика Британія, Бельгія, Австралія, США, Італія, Німеччина, Чехія, Естонія, Латвія, Франція, Польша, Румунія, Болгарія, Литва, Йорданія, Португалія, Іспанія, Данія, Індія, Південна Корея.

Відкриття марафону відбудеться 1 квітняу Варшаві. Впродовж трьох днів там покажуть фільми “Щедрик”, “Захар Беркут”, “Поводир”, “Крути 1918”, “Закохані в Київ”, “Спадок”, “Жива ватра”, “Національний музей”, “Фантастичні українці” та “Черкаси”. Захід пройде в кінотеатрі Kinoteka Multiplex. Розклад показів є

Охочі організувати благодійні покази українських фільмів можуть сконтактувати з організаторами через сайт. Також там можна зробити пожертву на згадані три напрямки підтримки України.

Відкриття марафону відбудеться 1 квітня у Варшаві. Упродовж трьох днів там покажуть фільми "Щедрик", "Захар Беркут", "Поводир", "Крути 1918", "Закохані в Київ", "Спадок", "Жива ватра", "Національний музей", "Фантастичні українці" та "Черкаси". Захід пройде в кінотеатрі Kinoteka Multiplex. Розклад показів є тут.

"Повномасштабна війна, яку Росія цинічно й підступно розв’язала проти України, відібрала у нас найкраще. Ми змушені зараз відмовитись від того, що приносило радість і задоволення. Це ж стосується і кіно. На превеликий жаль, ми не можемо зараз розділити з друзями емоції від перегляду якісного українського кінематографу, обговорити його і поділитися враженнями. Але це можуть зробити іноземні глядачі. І долучитись таким чином до нашої спільної боротьби проти ворога. Адже перемога буде за нами. І разом ми обов’язково її здобудемо!", — зазначає Марина Кудерчук, голова Державного агентства України з питань кіно.

Українські актори Богдан Бенюк та Ірма Вітовська, а також актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв звернулися до іноземних колег із закликом долучитися до ініціативи в своїх відеозверненнях.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок