"Російські війська контролювали центр". Евакуйований з Рубіжного до Дніпра розповів про ситуацію

"Російські війська контролювали центр". Евакуйований з Рубіжного до Дніпра розповів про ситуацію

"Російські війська контролювали центр". Евакуйований з Рубіжного до Дніпра розповів про ситуацію
. Суспільне Дніпро

Андрій разом з дружиною виїхав в Рубіжного Луганської області 17 березня. Зараз подружжя зупинилося в Дніпрі, розказав чоловік Суспільному.

Розповідає: у рідному місті були постійні обстріли підприємств і цивільних об’єктів, будинків, де живуть мирні люди. Стріляли з мінометів, з різних систем залпового вогню. А потім до міста увійшли окупанти.

"16 березня ми побачили російські війська, вже вони зайшли у місто і контролювали певну територію – центр. Вони туди притягнули зброю, БТРи приїхали у двори, притягнули гармату", – каже він.

Багато житлових будинків у рідному місті Андрія були зруйновані внаслідок обстрілів російськими військами.

"Руйнування були дуже серйозні. На мій погляд, десь 60-70% будинків постраждало від обстрілів. Вони стріляли, як прийдеться, – куди потрапить, туди й потрапить. Ситуація там така, що зараз під’їзд, квартира цілі, а що буде за годину – ніхто не знав, тому що там не лише міномети, і 120-ка там була. Ми вже навчилися відрізняти, де який калібр працює. Люди під час обстрілів переховувалися у квартирах. Можливо, у квартирах там досі хтось лежить", – розповів евакуйований.

Вибратися з міста було складно, каже Андрій, тому він і його дружина речей із собою майже не взяли. Всю необхідну допомогу їм надали волонтери в Дніпрі.

Що відомо

  • У Донецькій і Луганській областях тривають активні бойові дії та обстріли вздовж лінії зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.
  • На Донецькому напрямку російські військові основні зусилля зосереджують на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, виходів до районів населених пунктів Вугледар, Солодке, а також захопленні міста Маріуполь.
  • Зранку 28 березня російські військові обстріляли Рубіжне — є загиблий та поранений.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок