В ЄС прибули 3,8 мільйона біженців з України, але їх може бути більше — Єврокомісія

В ЄС прибули 3,8 мільйона біженців з України, але їх може бути більше — Єврокомісія

В ЄС прибули 3,8 мільйона біженців з України, але їх може бути більше — Єврокомісія
. Ілюстративне фото: УНІАН

Через війну Росії проти України на територію країн Євросоюзу вже прибули 3,8 мільйона біженців з України, але таких людей може бути більше.

Про це заявила єврокомісарка із внутрішніх справ Йлва Йоганссон.

"В ЄС вже 3,8 мільйона біженців з України, половина з них — діти. Більшість потрапили до прикордонних держав ЄС, але вони рухаються й до інших країн Євросоюзу. Польща приймає у себе більше 1,5 мільйона біженців, інші прикордонні країни - Румунія, Угорщина, Словаччина, але також Австрія, Чеська Республіка, Естонія, Литва - також приймають велику кількість біженців з України", – сказала Єврокомісар.

Вона зауважила, що кількість українців, що прибувають в ЄС, поступово знижується.

Раніше щоденно в ЄС прибували 200 000 людей на день, зараз ця кількість зменшилася до 40 000. Але, на переконання Єврокомісара, ЄС має розробити надзвичайний план на випадок різкого зростання потоку.

"Війна все ще триває, і ніхто не знає, яким може бути наступний крок Путіна. Тож Європейський Союз має бути готовим прийняти ще більше мільйонів людей, які можуть потребувати виїзду з України", – зауважила єврокомісарка.

Вона повідомила, що під час засідання міністри погодили скоординовані заходи, як покращити систему прийому біженців.

Програма дій, яка складається з 10 пунктів, передбачає, зокрема, створення єдиної платформи на рівні ЄС для реєстрації людей, які прибувають з України на територію ЄС та звертаються по тимчасовий захист. Наразі такий облік здійснюється на національному рівні.

Що відомо

  • Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціює укладання угоди між Україною та РФ про гуманітарне перемир'я.
  • Рада Безпеки ООН відхилила запропонований Росією проєкт резолюції про надання "допомоги" та "захист" мирного населення України.
  • Президент Володимир Зеленський закликав світ зупинити війну, а лідерів країн НАТО та Євросоюзу – підтримати Україну та не дати Росії "загасити" тему війни.
Війна — усі останні новини

Читайте також

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Вторгнення Росії в Україну. День 33. Онлайн

Список міжнародних компаній і їхніх санкцій проти Росії

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок