"Феєрично боягузливо і ганебно": ОП — про заборону російським ЗМІ публікувати інтерв'ю з Зеленським

"Феєрично боягузливо і ганебно": ОП — про заборону російським ЗМІ публікувати інтерв'ю з Зеленським

"Феєрично боягузливо і ганебно": ОП — про заборону російським ЗМІ публікувати інтерв'ю з Зеленським
. Офіс президента

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав безглуздою вимогу Роскомнагляду до російських ЗМІ не публікувати інтервʼю з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Подоляк повідомив у своєму Telegram-каналі.

"РФ справді хоче бути ізгоєм. Повноцінним. Всюди. Інакше не можна оцінити безглуздість рішення головного російського цензора — Роскомнагляду — який ультимативно вимагає від кількох російських ЗМІ не публікувати двогодинне інтерв'ю Володимира Зеленського", — заявив радник голови ОП.

Він назвав поведінку Роскомнагдяду "феєрично боягузливою і ганебною".

"РФ вважає себе "оплотом боротьби за праву справу". Але при цьому боягузливо підтискає хвіст, коли є пряма мова іншої сторони", — зазначив Подоляк.

Що передувало

27 березня президент України Володимир Зеленський дав перше після початку війни велике інтерв'ю російським журналістам. З українським лідером розмовляли головний редактор "Медузи" Іван Колпаков, головний редактор телеканалу "Дождь" Тихон Дзядко, журналіст Михайло Зигар (він також передав Зеленському одне запитання від головного редактора "Новой газети", нобелівського лауреата Дмитра Муратова) та спеціальний кореспондент "Коммерсанта" Володимир Соловйов (не плутати з однойменним пропагандистом).

Однак Роскомнагляд зажадав від російських ЗМІ відмовитися публікувати інтервʼю з Зеленським.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день тридцять другий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Київ, Славутич, Буча, Ірпінь. Що відбувається у столиці та області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок