У МОЗ нагадали, як правильно користуватися масками

У МОЗ нагадали, як правильно користуватися масками

У МОЗ нагадали, як правильно користуватися масками
. УНІАН

Міністерство охорони здоров'я нагадало, кому необхідно носити маски.

Згідно рекомендацій МОЗ, маски мають носити люди, які кашляють або чхають. Здорова людина має носити захист, тільки якщо вона надає допомогу людині хворій на COVID-19.

Окрім того, маски є ефективним засобом тільки в комбінації з регулярною обробкою рук спиртовмісним антисептиком або водою з милом.

"Перш ніж надіти маску, обробіть руки спиртовмісним антисептиком або ретельно помийте; покрийте рот та ніс маскою і переконайтеся, що вона щільно прилягає; не торкайтеся маски під час її носіння", - наголошують у міністерстві.

Якщо людина торкнулася маски, то має обробити руки спиртовмісним антисептиком та ретельно промити.

Маску треба знімати ззаду, не торкаючись основної її частини та викинути до закритого контейнера. Після цього обробити руки спиртовмісним антисептиком.

Що відомо

  • Станом на 20:00 24 березня в Російській Федерації зафіксовано 495 випадків зараження коронавірусом, один смертельний.
  • З 12 березня до 3 квітня щонайменше в Україні запроваджено карантин. Україна закрила кордони для іноземних громадян та пункти пропуску для пасажирського сполучення на два тижні через глобальне поширення коронавірусу.
  • Разом з тим, Міністрество закордонних справ разом з Міністерством інфраструктури організували евакуацію десятків тисяч українців з інших країн. Їх доставляють в Україну спеціаліними авіарейсами та спецпоїздами. Громадяни, які прибувають в Україну, підписують документ про самоізоляцію.
  • 25 березня 125 українців евакуюють з Рима спеціальним чартерним рейсом італійських авіаліній.
  • 26 березня українці зможуть вилетіти з Торонто спецрейсом.
На початок