Є поранені, один підірвався на міні - ситуація у тимчасово окупованій Музиківці на Херсонщині

Є поранені, один підірвався на міні - ситуація у тимчасово окупованій Музиківці на Херсонщині

Є поранені, один підірвався на міні - ситуація у тимчасово окупованій Музиківці на Херсонщині
. Фото: gov.ua

В тимчасово окупованій Музиківській громаді двоє поранених людей, один місцевий житель загинув – підірвався на міні. На території громади знайшли 8 нерозірваних снарядів - це без обстеження полів. Пошкоджено як мінімум 16 будинків.

Про ситуацію у громаді станом на 20 березня повідомила у Facebook секретарка Музиківської сільської ради Людмила Погрібна.

"Окупанти понищили та позабирали техніку місцевих фермерів та підприємств. Поводять себе агресивно та непередбачувано. Ходять по хатам та шукають АТОшників/дезертирів/сільського голову... - легенди різняться. Вночі "патрулюють" на віджатих автомобілях. Вчора зняли прапори на старостаті та ясла-садку в с. Східне. В Музиківці останні дні було чути автоматні черги і в центрі, і колишній фермі", - пише Людмила.

За її словами, в громаді почали працювати деякі магазини. З 21 березня планує відновити дистанційне навчання Музиківський ліцей.

В амбулаторії є препарати для надання першої допомоги, частково інсулін. Є потреба в ліках для зниження тиску та гормональні препарати (щитовитка).

Мірошниківка, Висунці, Музиківка (частково) зі світлом. Східне, Загорянівка (Шкуринівка) без світла і води вже 20 день. Сільський голова кожного дня проводить перемовини з Херсонобленерго щодо відновлення енергопостачання та з Укрпоштою щодо доставлення пенсій та інших соціальних виплат в усі села громади.

Що відомо:

  • Понад двадцять днів російські війська на Херсонщині. Вони "господарюють" в населених пунктах, залякують місцевих жителів, проводять обшуки, мародерствують, викрадають людей.
  • Херсон, в який 1 березня зайшли окупанти, так і залишається в облозі. Машини з продуктами та ліками до Херсона не пускають.
  • Прибічники окупантів намагаються дезінформувати жителів Херсонщини. Вони проводять мітинги, роздають "допомогу" з російського гумконвоя, створюють фейковий комітет з порятунку Херсона.
  • Наперекір усьому жителі Херсона і області щодня виходять на мирні акції протесту, щоб показати окупантам Херсонщина - це Україна.

Читайте також:

  • Російські військові не пропустили на Херсонщину фури з гуманітарним вантажем
  • Головна проблема - відсутність ліків. Оперативна ситуація в районах Херсонщини

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок