Учасників мітингу у Скадовську закидали світлошумовими та зі сльозогінним газом гранатами

Учасників мітингу у Скадовську закидали світлошумовими та зі сльозогінним газом гранатами

Учасників мітингу у Скадовську закидали світлошумовими та зі сльозогінним газом гранатами
. Протести в Скадовську проти російської окупації навесні 2022 року, фото: Олеся Шемко

Учасників мітингу у Скадовську окупанти розігнали світлошумовими та зі сльозогінним газом гранатами. Також вони стріляли у повітря.

Про це Суспільному розказав місцевий житель.

"Проходив мітинг на підтримку мера, дізнались про викрадення із соцмереж, зібрались о 12-тій.Вимога :звільнити мера і "Скадовськ це Україна".Спочатку нікого не було, міськрада була зачинена, там пара охоронців.Хвилин через 40 сказали привезуть мера, приїхали орки. Без питань почали закидувати гранати зі сльозогінним газом та свілошумовими гранатами.Кидали дуже багато і дуже жорстко розганяли усіх.Людей було багато за моїми підрахуками десь 300, може й більше.Ще були люди біля супермаркету, який поруч, тому разом з тими десь до півтисячі було. Мені у ногу потрапив уламок від гранати.Люди там були десь годину. Розігнали усіх жорстко.Там гранати кидали кожні 2 секунди.Я не знаю як вони так багато кидали, але дуже багато кидали гранат.Кажуть хлопці когось намагались затримати.Люди відбивали людей", сказав чоловік.

Що відомо:

  • 13 березня у Скадовськ на Херсонщині заїхала колона російських військ. Вдень кілька разів заходили до будівлі міської ради
  • 16 березня зі Скадовської міської ради на Херсонщині російські військові викрали мера Олександра Яковлєва та його секретаря міськради Юрія Палюха.
  • 0 12 годині жителі Скадовська зібрались на центральній площі міста на мітинг. Вони вимагали повернути мера та сканували "Скадовськ - це Україна!".
  • Того ж дня в обід окупанти відпустили Скадовського міського голову Олександра Яковлєва. Він сказав, що залишається виконувати свої обов'язки.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок