У Чулаківці на Херсонщині окупанти планують "спецоперацію" з пошуку "диверсантів" - голова громади

У Чулаківці на Херсонщині окупанти планують "спецоперацію" з пошуку "диверсантів" - голова громади

У Чулаківці на Херсонщині окупанти планують "спецоперацію" з пошуку "диверсантів" - голова громади
. Укрінформ

Після обіду 14 березня село Чулаківка російські військові взяли в кільце. Окупанти заявили, що на краю села вони виявили "диверсантів", які відкрили вогонь, і зараз відбувається "спецоперація" з пошуку цих людей.

Про це Суспільному повідомив голова Чулаківської сільської територіальної громади Олександр Мусієнко.

"Я на робочому місці, у своєму кабінеті. Зі мною все добре, ніякої сили до мене не застосовували. Мені пояснили, що вночі нічого відбуватися не буде, завтра з 8 години ранку планується вибірковий обхід села Чулаківка", - каже Мусієнко.

За його словами, військові рф пояснили, що будуть спілкуватись з місцевим населенням, можливо, в когось вибірково перевірять госпбудівлі.

"Я прошу всіх бути спокійними. Ті, хто має мисливську зброю, у жодному разі не братися за неї та не чинити ніякого опору. Місцевим жителям керівники цієї "спецоперації", які зараз перебувають в адмінбудівлі сільської ради, гарантують, що не буде завдано жодної шкоди, нічого не будуть забирати, нікого не будуть бити, але повторюю, мисливці, зброя має бути у вас в сейфах, і ніяких провокацій. Подумайте за наших дітей і батьків. Якщо все буде спокійно, військові рф обіцяють вийти й залишити село Чулаківка. Тому я зараз залишаюся на робочому місці, я не заарештований, але я залишаюся з військовими рф, мене, фактично, взяли як представника влади для того, щоб не було ніяких провокацій. Ми мирні люди, тримаємося. За моєю спиною прапор України, зараз немає нічого, що спонукає змінити прапори чи владу", сакзав голова громади.

Що відомо:

  • 24 лютого війська РФ перетнули кордон України і розпочали масштабне вторгнення. На Херсонщині кілька днів йшли бої. 1 березня війська окупантів зайшли в Херсон.
  • 24 лютого головну споруду Північно-Кримського каналу та Каховську ГЕС на території Херсонської області захопили окупанти. Каховка, Таврійськ та Нова Каховка з першого дня війни опинились в тимчасовій окупації.
  • На тимчасово окупованих територіях Херсонської області окупанти тероризують місцеве населення.
  • 13 березня в село Чулаківка Херсонської області заїхали російські військові та взяли центр села під свій контроль.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок