Росія завдала ракетного удару по одній з військових частин на Івано-Франківщині

Росія завдала ракетного удару по одній з військових частин на Івано-Франківщині

Росія завдала ракетного удару по одній з військових частин на Івано-Франківщині
. Фото ілюстративне: Unsplash/Tomasz Sroka

Росія завдала ракетного удару по одній з військових частин на Івано-Франківщині. Цю інформацію Суспільному підтвердив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Є заява, таке було, ми підтверджуємо. Всі думають, що воно (ред. — вибух) вже сталося. Але на першоджерелі, на "Інтерфаксі", пишуть, що це сталося 18 березня. Зараз ми уточнюємо, коли саме все відбулося та чому не було видно вибуху. Зрозуміло, якщо падають ракети, то є пошкодження та руйнування, зараз там на місці працюють люди", — сказав Юрій Ігнат.

Щодо того, якими саме ракетами росіяни завдали удару по військовій частині, поки інформації немає, сказав речник командування Повітряних сил ЗС України.

"Заявляли, що це були ракети "Кинжал""Кинжал" – це авіаційний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Він створений на базі модернізованого винищувача-перехоплювача МіГ-31 – МіГ-31К. У Міноборони Росії стверджують, що він здатний вражати цілі на відстані понад 2 тис. км і не вразливий для всіх систем протиповітряної та протиракетної оборони. Вони ж нас, як полігон для випробовування використовують для свого озброєння. Вони так кажуть. Але зараз ми не можемо бачити, що це за ракети й чи це дійсно був "Кинжал", — додав Юрій Ігнат.

Інформація про поранених чи загиблих поки уточнюється. Деталі Юрій Ігнат пообіцяв повідомити пізніше.

Що відомо

Вперше в Івано-Франківську пролунали вибухи 24 лютого — у перший день війни. Тоді російські окупанти знищували ракетними комплексами аеропорт Івано-Франківська та склади ПММ.

11 березня зранку в Івано-Франківську пролунали три вибухи. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що ворог завдав по місту ракетний удар. Крім того, тоді не спрацювала загальноукраїнська система тривоги.

Пізніше Руслан Марцінків розповів, що через ракетні обстріли інфраструктура аеропорту у місті — практично зруйнована.

13 березня приблизно о 7:00 в Івано-Франківську пролунали вибухи після відбою повітряної тривоги. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що за попередньою інформацією ранкові вибухи були від удару по аеропорту.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок