У Польщі через коронавірус обмежили пересування вулицями

У Польщі через коронавірус обмежили пересування вулицями

У Польщі через коронавірус обмежили пересування вулицями
. АР

Польський уряд ввів додаткові обмеження для громадян через пандемію COVID-19.

"Відсьогодні не можна виходити з дому, за винятком невідкладних потреб, таких як робота, похід в аптеку, до лікаря або в магазин", - повідомив міністр охорони здоров'я країни Лукаш Шумовський, передає Радіо Польща.

Зокрема, заборонені скупчення людей, у тому числі на дитячих майданчиках, пікніки та публічні збори. До останніх зараховують компанії з більш ніж двох людей. Однак це обмеження не стосується родин. На релігійних месах також мають бути присутні не більше п'яти людей.

При цьому дозволено гуляти із собаками та прогулюватися для здоров'я. Обмеження не стосуються волонтерів.

Обмежено також кількість людей у громадському транспорті: одночасно там може перебувати не більше людей, ніж половина місць у салоні.

На двотижневий карантин відправлятимуть усіх, хто повертається з-за кордону, за винятком людей, які подорожують по роботі.

Станом на 24 березня у Польщі зареєстровано більше 800 випадків захворювання на коронавірус, померли 9 людей.

Що відомо:

  • Станом на ранок 24 березня в Україні зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, що на 11 осіб більше, ніж було 23 березня.
  • З 12 березня до 3 квітня щонайменше в Україні запроваджено карантин. Україна закрила кордони для іноземних громадян та пункти пропуску для пасажирського сполучення на два тижні через глобальне поширення коронавірусу.
  • Разом з тим, Міністрество закордонних справ разом з Міністерством інфраструктури організували евакуацію десятків тисяч українців з інших країн. Їх доставляють в Україну спеціаліними авіарейсами та спецпоїздами.
  • Громадяни, які прибувають в Україну, підписують документ про самоізоляцію.
На початок