Черкащанин за гроші пропонував переправити через державний кордон. Його затримали

Черкащанин за гроші пропонував переправити через державний кордон. Його затримали

Черкащанин за гроші пропонував переправити через державний кордон. Його затримали
. Фото: Unsplash

Черкащанин в інтернеті пропонував платні послуги з переправлення через держкордон України, його затримали. Відкрили кримінальне провадження за статтею "Шахрайство", повідомила речниця Нацполіції області Зоя Вовк.

"Шахрайську схему організував 20-річний житель Черкащини. Чоловік адміністрував канали у месенджері, які використовував для заволодіння грошима громадян. Він пропонував послуги з переправлення через державний кордон із будь-якої точки країни до Варшави. Коштувала така послуга 1 500 гривень", — розповіла Зоя Вовк.

За її словами, як тільки клієнти здійснювали передплату (200-300 гривень), чоловік більше не виходив на зв’язок.

"Серед ошуканих — жінки з дітьми, а також люди похилого віку, котрі виїхали з «гарячих» точок та намагалися врятуватися від війни. Зібрані гроші молодик витратив на власні потреби", — розповіла речниця.

Правоохоронці під час обшуку помешкання чоловіка, вилучили мобільні телефони, банківську картку та комп’ютерну техніку.

За даним фактом слідчий відділ Золотоніського районного відділу поліції главку Черкаської області відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Відео Кіберполіції України:

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • На Черкащині 12 березня під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • З 15 березня відбулися зміни в часових межах комендантської години – у місті Черкаси вона розпочинається з 21:30 і триватиме до 6:00. Таке рішення ухвалили для зручності працівників критичної інфраструктури", пояснив керівник ОВА Ігор Табурець.
  • У ніч на 16 березня на території області збили ще одну ракету, повідомив радник керівника обласної військової адміністрації Олександр Скічко.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок