Не можемо взяти це рішення до уваги: Росія відмовилася виконувати припис Міжнародного суду ООН

Не можемо взяти це рішення до уваги: Росія відмовилася виконувати припис Міжнародного суду ООН

Не можемо взяти це рішення до уваги: Росія відмовилася виконувати припис Міжнародного суду ООН
. Президент Росії Володимир Путін проводить зустріч з членами уряду, Москва, 10 березня 2022 року. Фото: АР

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не буде виконувати приписи судової інстанції ООН, також він додав, що Україні та Росії ще далеко до підписання мирної угоди.

Про це повідомляють "РИА Новости".

"Ні, ми не можемо взяти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може… У даному випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги", – сказав речник Путіна.

На запитання, чи Росія та Україна близькі до підписання домовленостей: "Ні, робота триває – коли буде прогрес, ми повідомимо".

Щодо опублікованої чернетки мирної угоди між Україною та РФ, Пєсков заявив, що у цій публікації "елементи правильні є, але загалом вона невірна".

"У цій публікації багато компіляції інформації, яка озвучувалася, яка була в публічному полі, про ті теми, які на порядку денному. Але зібрано все невірно, і по суті вона не вірна. Елементи правильні є, але загалом це не відповідає дійсності", – сказав Пєсков.

Що відомо

  • У Гаазі 16 березня відбулося засідання Міжнародного суду ООН на якому оголосили рішення за запитом про запровадження тимчасових заходів у справі "Україна проти Росії" щодо геноциду. Відповідно до рішення суду, Росія має негайно призупинити всі військові дії в Україні та зупинити будь-які військові чи нерегулярні збройні формування під її контролем чи впливом. Також суд ухвалив, що обидві сторони мають утримуватися будь-яких дій, які можуть погіршити чи продовжити спір і ускладнити подальший розгляд справи. Водночас голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що є підстави вважати, що РФ не виконає рішення Міжнародного суду ООН.
  • 16 березня Російську федерацію офіційно виключили з Ради Європи після 26 років членства.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан почав роботу в Україні для збору доказів воєнних злочинів РФ.
  • Сенат США 15 березня одноголосно ухвалив резолюцію, яка засуджує президента Росії Володимира Путіна як воєнного злочинця.
  • Президент Росії Володимир Путін стверджує, що війна проти України йде "у суворій відповідності до затверджених планів", але Росія не має наміру окуповувати Україну.

Читайте також

Зеленський: "Якщо ви не закриєте небо — питання часу, коли ракети впадуть на територію НАТО"

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок