Путін у 21-й день війни заявив, що не збирається окуповувати Україну

Путін у 21-й день війни заявив, що не збирається окуповувати Україну

Путін у 21-й день війни заявив, що не збирається окуповувати Україну
. Фото: rbc.ua

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що війна проти України йде "у суворій відповідності до затверджених планів", але Росія не має наміру окуповувати Україну.

Про це він сказав на нараді щодо заходів соціально-економічної підтримки російських регіонів 16 березня, у 21-й за рахунком день війни проти України, інформує "Медуза".

"Поява російських військ під Києвом чи біля інших міст України пов'язана не з намірами окупувати цю країну. У Росії немає такої мети. Щодо тактики бойових дій, то вона повністю себе виправдала", запевняє Путін.

При цьому він стверджує, що у своєму зверненні перед початком повномасштабного вторгнення в Україну він начебто пропонував Києву "не вступати в бойові дії".

"Просто вивести свої війська з Донбасу. Не захотіли. Але що ж, це їхнє рішення", – сказав російський президент.

Він також заявив, що Росія готова на перемовинах з Україною обговорювати "принципові питання".

"Саме принципові для Росії, для нашого майбутнього питання щодо нейтрального статусу України, щодо демілітаризації та денацифікації. Ми були готові і готові зараз обговорювати під час перемовин", заявив Путін.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 16 березня Російську федерацію офіційно виключили з Ради Європи після 26 років членства.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан почав роботу в Україні для збору доказів воєнних злочинів РФ.
  • 16 березня представник російської делегації Володимир Мединський заявив, що Київ на перемовинах з РФ начебто пропонує створити в Україні "шведський чи австралійський варіант" демілітаризованої держави. У відповідь радник Офісу президента та перемовник Михайло Подоляк заявив, що мова може йти лише про "українську модель".
  • Вранці 15 березня Україна відновила перемовини з Росією. Радник Офісу президента та перемовник із РФ Михайло Подоляк повідомив, що переговори з РФ "йдуть важко".
  • Сенат США 15 березня одноголосно ухвалив резолюцію, яка засуджує президента Росії Володимира Путіна як воєнного злочинця.
  • 24 лютого російські війська вторглися на територію України, обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Є жертви серед цивільного населення.

Читайте також

Зеленський: "Якщо ви не закриєте небо — питання часу, коли ракети впадуть на територію НАТО"

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна Росії проти України. День 21. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок