США створили спецорган для розшуку 
активів російських олігархів та посадовців

США створили спецорган для розшуку активів російських олігархів та посадовців

США створили спецорган для розшуку 
активів російських олігархів та посадовців
. Роман Абрамович. Фото: AP

Сполучені Штати створили спеціальний орган, який буде відшукувати активи російських олігархів та слідкувати за дотриманням дій санкційних обмежень щодо них.

Про це ідеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

"Наші санкції, торговельні обмеження та інші заходи вже привели до значних втрат Росії, її керівництва й тих, хто підтримав неспровоковане вторгнення Путіна в Україну. Ця багатостороння цільова група значно збільшить ці втрати шляхом скоординованих зусиль щодо заморожування та арешту активів цих осіб у юрисдикціях по всьому світу та позбавлення безпечного переховування їхніх незаконно нажитих доходів", – заявила міністерка фінансів Джанет Єллен.

Зазначається, що американський Мінфін разом із прокуратурою США проведуть віртуальну зустріч із представниками Австралії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Великої Британії та Єврокомісії щодо початку роботи багатосторонньої цільової групи "Російська еліта, поплічники та олігархи" (REPO).

Цільова група, до якої входять відповідні міністерства країн, зобов'язалася використати свої повноваження для збору та обміну інформацією для вжиття конкретних заходів, включаючи санкції, заморожування активів та кримінальне переслідування.

Співпраця між урядом США та закордонними партнерами вже принесла помітні успіхи, йдеться у повідомленні. Лише протягом останніх трьох тижнів затримано кілька суден, контрольованих фізичними та юридичними особами, які перебувають під санкціями. Їхня вартість оцінюється в сотні мільйонів доларів.

Що відомо

Читайте також

Зеленський: "Якщо ви не закриєте небо — питання часу, коли ракети впадуть на територію НАТО"

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна Росії проти України. День 21. Онлайн

На початок