До Маріуполя гуманітарний караван знову не доїхав

До Маріуполя гуманітарний караван знову не доїхав

До Маріуполя гуманітарний караван знову не доїхав
.

14 березня, гуманітарний караван, який виїхав із Запоріжжя до Маріуполя, залишився в Бердянську. Про це повідомила Маріупольська міська рада.

За повідомленням міськради, це обумовлено недотриманням режиму "тиші" з боку російських військ.

"Попередньо, якщо завтра буде відкрито зелений коридор та буде режим припинення вогню, тоді гуманітарний караван продовжить рух до Маріуполя, де на допомогу потребує 400 тисяч маріупольців", – йдеться в повідомленні.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повыдомив в ефірі телеканалу "Рада", що вже четвертий день гуманітарний конвой намагається доїхати до Маріуполя.

"Зараз гуманітарний конвой стоїть в 60 км від Маріуполя, його не пропускають. Нам вдалося зробити так, щоб хоча б з Маріуполя цивільними автівками люди могли виїхати. Декілька годин тому невелика частина автівок змогла виїхати. Їх приймають в Запорізькій області. Гуманітарна колона, в якій дуже багато фур з продуктами, водою, одягом, а також дуже велика колона з автобусами для того, щоб люди могли виїхати з Маріуполя не пропускається російськими військовими, і вони вже там третій день", – додав Тимошенко.

Читайте також: Війська РФ не в змозі увійти в Маріуполь, тому "рівняють" його як сирійське Алеппо — Арестович

Що відомо

  • 13 березня міська рада Маріуполя повідомила, що у Маріуполі закінчуються запаси води та їжі
  • Станом на 13 березня, від початку блокади загинули 2187 маріупольців. Про це повідомила міська рада
  • Маріуполь вже понад тиждень знаходиться у повній блокаді російських військ. Окупанти обстрілюють місто з артилерії, ракет та авіації. У місті багато днів немає води, світла та опалення. Люди готують їжу на кострах, а воду беруть у фонтанах та морі
  • 9 березня російські окупаційні війська відкрили вогонь з артилерії по Маріуполю. Обстрілами було зруйновано пологовий будинок №2.
  • За попередніми даними міської ради Маріуполя, за час війни станом на 9 березня у місті загинули близько 1300 людей.
  • 8 березня російські війська розпочали атаку в напрямку гуманітарного коридору для евакуації жителів Маріуполя

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок