Російська авіація та артилерія всю ніч обстрілювали північ Донеччини — Кириленко

Російська авіація та артилерія всю ніч обстрілювали північ Донеччини — Кириленко

Російська авіація та артилерія всю ніч обстрілювали північ Донеччини — Кириленко
. оригінал

Протягом ночі з 12 на 13 березня російські окупаційні війська з артилерії та авіації обстрілювали північ Донеччини. У результаті обстрілів одна людина загинула, ще 34 зазнали поранень.

Про це повідомляє голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

За його інформацією, близько 00:00 годин російські окупанти здійснили авіаналіт. Був пошкоджений евакуаційний потяг "Краматорськ-Львів". У результаті цього одна людина загинула, ще одна отримала поранення.

У Святогірську через обстріли російських окупантів були пошкоджені корпуси дитячого обласного оздоровчого центру "Перлина Донеччини" та приміщення Святогірської лаври. На той час там перебувало близько тисячі людей, серед яких понад 200 дітей.

"В результаті — одну людину було госпіталізовано до лікарні, двоє звернулися до травмпункту у Слов’янську самостійно; ще 30 людям, які отримали незначні поранення, допомога була надана на місці. Пошкоджена інфраструктура навколо лаври, зіпсоване приватне майно", — повідомив Кириленко.

Що відомо

  • У Донецькій області російські війська обстріляли Лавру Української православної церкви Московського патріархату.
  • Зранку 12 березня російські окупаційні війська відкрили вогонь в напрямку Авдіївки з градів та установок "Точки-У". Також під обстрілом опинились населені пункти Очеретинської громади.
  • Поліцейські Донеччини разом з органами місцевої влади евакуйовують людей з населених пунктів півночі Донеччини, які обстрілюють російські окупаційні війська.
  • 11 березня по населеним пунктам Лиманської громади Донецької області російські війська нанесли авіаудар.
  • 10 березня російські окупаційні війська обстрілювали 13 населених пунктів Донеччини: Маріуполь, Волноваха, Терни, Іванівка, Ямполівка, Олександропілля, Павлівка, Яцьківка, Рубці, Петрівське, Новолуганське, Зоряне, Євгенівка.
  • Маріуполь вже 13 днів знаходиться у повній блокаді російських військ. Окупанти обстрілюють місто з артилерії, ракет та авіації. У місті немає води, світла та опалення.
  • 9 березня російські окупаційні війська відкрили вогонь з артилерії по Маріуполю. Обстрілами було зруйновано пологовий будинок №2.
  • За 12 діб обстрілів та блокади з боку російських окупаційних військ загинули 1582 жителі Маріуполя.
  • 8 березня російські війська розпочали атаку в напрямку гуманітарного коридору для евакуації жителів Маріуполя

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок