У Бородянці на Київщині російські військові захопили психоневрологічний диспансер

У Бородянці на Київщині російські військові захопили психоневрологічний диспансер

У Бородянці на Київщині російські військові захопили психоневрологічний диспансер
. Фото: Головне управління ДСНС України у Київській області

Оновлення: У Бородянському психоневрологічному диспансері звільнили людей, яких захопили російські окупанти. Спецпідрозділ, який зайшов у диспансер близько 13 години, звільнив людей, вийшов з приміщення та території диспансеру. Попри це, вони не покинули територію населеного пункту, повідомив голова Київської ОДА Олексій Кулеба. За його словами, наразі Бородянку контролюють окупанти, ситуація там є важкою.

У Бородянці на Київщині російські військові захопили психоневрологічний диспансер, повідомив голова Київської ОДА Олексій Кулеба. За його словами, там зараз 670 людей, поки немає можливості їх евакуювати.

Про це Кулеба сказав в ефірі Суспільного.

"Ситуація, яка вражає своєю нелюдяністю, — в місті Бородянка. Там захопили психоневрологічний диспансер, там знаходяться 760 людей. Ми сьогодні не розуміємо, яким чином нам евакуювати цих людей, яким чином їм допомогти. Ми знаємо про те, що у них є їжа, у них закінчуються запаси води і, на жаль, у них закінчуються медикаменти", — розповів Кулеба.

Він наголосив, що цим людям потрібна допомога постійно, вони мають знаходитися під медичним доглядом.

"Багато з них – люди, які не піднімаються багато років, ситуація дуже складна. Ми намагаємося дістати більше інформації, щоб розуміти, Яким чином нам цих людей дістати", — додав він.

Кулеба розповів, що найскладніша ситуація на Київщині зараз — це Варшавська траса, Житомирська траса, Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель.

"Сьогодні цілий день ідуть бої за Ірпінь. Були підірвані колії залізничні. Хочу відзначити. мер міста Ірпінь взяв людей і повів їх просто на трасу, де вже зі свого боку підключилися всі служби, волонтери і автобусами люди доставлялись або до ст.м. Академмістечко або до вокзалу залізничного. З Бородянки, з Ворзеля, з Бучі, на жаль, немає режиму припинення вогню, тому ми не маємо можливості евакуювати людей, як і з інших маленьких сіл, які знаходяться на варшавському напрямку", — додав Кулеба.

Читайте також

Вторгнення РФ в Україну. Десятий день. Онлайн

В Ірпені війська РФ підірвали рейки — людей евакуюють автобусами

Київський центр крові припиняє забір через заповнення резервів

У Київській області війська РФ розстріляли цивільне авто, є загиблі

У Бородянці на Київщині під завалами можуть перебувати близько 100 людей — ДСНС

Біла Церква: росіяни зруйнували 20 будинків, є травмовані

На початок