Протягом десяти днів записатись до тероборони прийшли близько 100 тисяч осіб — Міноборони

Протягом десяти днів записатись до тероборони прийшли близько 100 тисяч осіб — Міноборони

Протягом десяти днів записатись до тероборони прийшли близько 100 тисяч осіб — Міноборони
. Фото: сторінка Facebook, Сергій Борзов

За 10 днів війни у лави територіальної оборони Збройних сил України записалися 100 тисяч українців – це число продовжує зростати.

Про це розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі Суспільного.

"Протягом десяти днів записатись до тероборони прийшли близько 100 тисяч осіб. Тероборона дуже успішно сьогодні боронить Україну. По-перше, це підрозділи Збройних Сил, по-друге, є багато прикладів героїчних вчинків з боку учасників тероборони. У нас відомий бій під Крутами 2 березня, де представники тероборони разом з іншими підрозділами Збройних Сил фактично перемогли окупантів, російську армію в цьому населеному пункті. Як місцеві жителі розказують, близько 200 трупів російських солдат потім вони там назбирали", – сказала Маляр.

Також вона нагадала, що на Миколаївщині у Баштанці члени територіальної оборони захопили цілу колону військової техніки російських окупаційних військ. Тероборона сьогодні дуже потужно боронить Україну, наголосила Маляр.

Що відомо

  • Чехія скасує кримінальну відповідальність за найманство для добровольців, які планують взяти участь у захисті України від російської агресії.
  • 27 лютого президент Володимир Зеленський закликав іноземних громадян долучатися до опору російським військам в Україні. З іноземців, які виявлять бажання долучитися, буде створено окремий Інтернаціональний легіон територіальної оборони. А наступного дня Зеленський запровадив тимчасовий безвізовий режим для іноземців-добровольців.
  • 28 лютого у Міноборони повідомили, що вступити до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України зголосилися кілька тисяч іноземних громадян.
  • 70 японців, серед яких 50 колишніх членів сил самооборони Японії та два ветерани Французького іноземного легіону, подали заявки на приєднання до українського Інтернаціонального легіону тероборони.

Читайте також

Біженці на кордоні з Польщею: 20-кілометрові затори та польові кухні

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Що робити цивільним під час обстрілів — поради Міноборони, СБУ, ДСНС

Перелік офіційних державних каналів для отримання оперативної інформації

Укриття в Україні: де шукати. Інтерактивні карти та пункти надання допомоги

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок