Росіяни прагнуть гуманітарної катастрофи, Донеччина відновлює інфраструктуру — Кириленко

Росіяни прагнуть гуманітарної катастрофи, Донеччина відновлює інфраструктуру — Кириленко

Росіяни прагнуть гуманітарної катастрофи, Донеччина відновлює інфраструктуру — Кириленко
. Наслідки обстрілу: фото: ВЦА Волновахи

У Донецькій області російські окупаційні війська обстрілюють Мангушську громаду, Маріуполь, Волноваху тощо. Органи влади відновляють критичну інфраструктуру та забезпечують населені пункти необідними речами. Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

"Окрім Волновахи та Маріуполя, під ударом також Мангушська громада. Вчора Мангуш було серйозно обстріляно, є постраждалі. Точну кількість жертв встановити поки неможливо, оскільки у селищі немає зв’язку. Три дні вже немає електрики та води. В Очеретинській громаді був обстріл Красногорівки. В Майорську загинула жінка", — повідомив Павло Кириленко.

Павло Кириленко додав, що росіяни продовжують поширювати брехню про “зелені коридори”. Ніяких “зелених коридорів” насправді немає – це пастка, вони хочуть використати мирних жителів Донеччини як живий щит від ЗСУ.

"За жодних обставин не вірте повідомленням про евакуацію, якщо вони надходять не з лфіційних джерел. Росіяни готовв на будь-які підступи", — заявив Павло Кириленко.

За словами Павла Кириленко, відновлено електропостачання Желанному, Орлівці, Ласточкиному, Верхньоторецькому. Організовано підвезення питної води у Водяне, Орлівку, Ласточкине і Семенівку. Мають надійти ліки від Товариства Червоного хреста до Верхньоторецького та Олександрополя.

Що відомо

  • У Маріуполі 2 березня були обстріляні цивільні об'єкти, пологовий будинок, гуртожиток школа та багато іншого.
  • В ніч з 2 на 3 березня російські окупанти відкривали вогонь по житлових кварталах Лисичанська та Попасної. Двоє жителів Попасної загинули, шестеро отримали поранення.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок