Українські ВПС за добу знищили п'ять російських винищувачів — ЗСУ

Українські ВПС за добу знищили п'ять російських винищувачів — ЗСУ

Українські ВПС за добу знищили п'ять російських винищувачів — ЗСУ
. Фото: УНІАН

За добу 28 лютого Повітряні сили знищили п'ять російських винищувачів, а також вертоліт, крилату ракету, зенітно-ракетний комплекс, колони броньованої техніки і колону з пальним.

"Під час зухвалого авіанальоту окупантів на Васильків та Бровари, українські льотчики-винищувачі перехопили та збили два російські літаки. Роботу українських винищувачів довершили зенітні ракетні дивізіони С-300, уразивши три літаки окупантів. Тож Повітряні сили збили п’ять винищувачів. За попередніми даними це Су-30 та Су-35", — повідомили у пресцентрі українських ВПС.

Окрім того, поблизу Києва зенітний ракетний комплекс Бук М-1 збив крилату ракету та вертоліт РФ.

Ракетні удари по колонах бронетехніки та військовим російської армії українські штурмовики Су-25 завдали у Київській та Житомирській областях.

"Су-24м Повітряних Сил нанесли щонайменше чотири нищівні бомбові удари по танкових колонах, колонах механізованої техніки, автоколоні із пально-мастильними матеріалами на Чернігівщині та поблизу Бердянська", — повідомили у ВПС.

Також екіпаж Bayraktar TB2 знищив танк та два ЗРК "Бук" росіян.

Що відомо

  • Американська компанія Maxar повідомила, що із півночі на Київ рухається російська колона з технікою та особовим складом, довжина якої становить 64 кілометри.
  • Під час перемовин між Росією та Україною, які відбулись біля Прип’яті, ввечері 28 лютого Росія обстрілювала Харків.
  • Одразу після перемовин Росія здійснила авіаналіт на околиці Броварів, внаслідок чого одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення.
  • Українська та російська делегації провели перший раунд перемовин та їдуть до столиць для консультацій, повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.
  • Внаслідок ракетного удару по містах Васильків, Біла Церква та селу Калинівка на Київщині зруйновано триповерховий гуртожиток та два житлових будинки. Також є загиблі та поранені.
  • За п'ять днів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Захоплення Бердянська, нічні обстріли та бої за Київ. Вторгнення РФ в Україну, день п'ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок