Disney, Sony Pictures і Warner Bros зупиняють прокат своїх фільмів у РФ через агресію проти України

Disney, Sony Pictures і Warner Bros зупиняють прокат своїх фільмів у РФ через агресію проти України

Disney, Sony Pictures і Warner Bros зупиняють прокат своїх фільмів у РФ через агресію проти України
. Кадр з фільму "Я червонію". Джерело: Disney

Компанія The Walt Disney Company першою серед інших голлівудських студій заявила, що зупиняє прокат своїх фільмів у Росії через її вторгнення в Україну. Пізніше аналогічне рішення ухвалили і кінокомпанії Sony Pictures та Warner Bros.

Про це повідомляє CNBC.

"З огляду на неспровоковане вторгнення в Україну та трагічну гуманітарну кризу, ми зупиняємо випуск театральних фільмів у Росії, зокрема прийдешній "Я червонішаю" від Pixar. Ми ухвалюватимемо майбутні ділові рішення залежно від розвитку ситуації", — йдеться у заяві компанії.

Також студія планує надавати гуманітарну допомогу біженцям з України.

"Тим часом враховуючи масштаби кризи, ми працюємо з нашими партнерами серед неурядових організацій над наданням термінової допомоги та іншої гуманітарної допомоги біженцям", — додали в Disney.

Як зауважує видання, Росія була великим ринком для Disney. Наприклад, останній фільм із серії "Людина-павук" заробив у Росії 50 мільйонів доларів.

Disney також належать і "Зоряні війни", наступні три епізоди яких мають вийти у найближчі роки.

Після ухвалення такого ж рішення компанією Warner Bros в країні скасували показ нового "Бетмена" за день до прем'єри, яка була призначена на 2 березня. Заборона стосується і фільму "Морбіус" із Джаредом Лето, який мав вийти у прокат у країні наприкінці березня, передає ВВС.

Що відомо

  • Під час перемовин між Росією та Україною, які відбулись біля Прип’яті, ввечері 28 лютого Росія обстрілювала Харків.
  • Одразу після перемовин Росія здійснила авіаналіт на околиці Броварів, внаслідок чого одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення.
  • Українська та російська делегації провели перший раунд перемовин та їдуть до столиць для консультацій, повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.
  • Внаслідок ракетного удару по містах Васильків, Біла Церква та селу Калинівка на Київщині зруйновано триповерховий гуртожиток та два житлових будинки. Також є загиблі та поранені.
  • За п'ять днів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Захоплення Бердянська, нічні обстріли та бої за Київ. Вторгнення РФ в Україну, день п'ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок