Російські ліберальні політики сформували антивоєнний комітет. Просять росіян виходити проти Путіна

Російські ліберальні політики сформували антивоєнний комітет. Просять росіян виходити проти Путіна

Російські ліберальні політики сформували антивоєнний комітет. Просять росіян виходити проти Путіна
. twitter.com/EchoMskRu

Російські опозиційні політики утворили антивоєнний комітет Росії з метою зупинити грубі порушення Кремлем принципів та норм міжнародного права. Вони звертаються до урядів усіх країни та просять росіян реагувати на злочинні дії Путіна.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Михайло Ходорковський.

"Антивоєнний комітет Росії виходить з простого, але дуже важливого принципу. Є чітка різниця між росіянами – недобровільними учасниками путінських авантюр – і тими, хто усвідомлено допомагає путінському режиму у братовбивчій агресії", – зазначив ліберальний політик.

Він повідомив, що антивоєнний комітет Росії звертається до урядів світу з вимогою зайняти принципову позицію щодо порушників міжнародного права.

"Антивоєнний комітет звертається до всіх справжніх патріотів Росії із закликом консолідуватися у боротьбі з агресивною диктатурою Володимира Путіна незалежно від будь-яких політичних розбіжностей, ідеологічних розбіжностей та особистих симпатій чи антипатій", – повідомив Ходорковський.

Серед учасників комітету: Михайло Ходорковський, громадський діяч, Гаррі Каспаров, політик, 13-й чемпіон світу з шахів, Євген Чичваркін, підприємець та інші ліберальні діячі Росії.

Що відомо

  • За підсумками позачергової зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 27 лютого Євросоюз вирішив надати Україні летальну зброю на загальну суму 450 мільйонів євро та ще 50 мільйонів євро на нелетальні постачання.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • Чеські скаути підготували 55 вантажівок з матеріальною допомогою й доставили її на український кордон. До збору речей долучилися сотні волонтерів.
  • Вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.
  • В Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською на білорусько-українському кордоні.
  • Президент Росії Володимир Путін доручив керівництву Міноборони та Генштабу РФ перевести сили стримування у російській армії в особливий режим несення служби.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Підрив нафтобази під Києвом, бої в Харкові та Білорусь. Вторгнення РФ, день четвертий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок