"Зупиніть співпрацю з Росією". Українські вчені звернулися до міжнародної академічної спільноти

"Зупиніть співпрацю з Росією". Українські вчені звернулися до міжнародної академічної спільноти

"Зупиніть співпрацю з Росією". Українські вчені звернулися до міжнародної академічної спільноти
.

Рада молодих вчених Національної академії наук України звернулась до міжнародної академічної спільноти із закликом припинити наукову співпрацю з Росією.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці НАН.

"Російська академічна спільнота в сучасних умовах активно сприяє російському режимові не лише в нагнітанні нової гонки озброєнь, а й у глобальному просуванні офіційної імперської політики Росії", — йдеться у повідомленні.

Відтак українські вчені закликають світ повністю розірвати наукову співпрацю із РФ.

"На додаток до санкцій щодо агресора є важливим припинення усіх форм наукової співпраці з російськими вченими (від грантового фінансування до публікації результатів досліджень у міжнародних виданнях)", — наголошується у зверненні.

Також вони закликали робити пожертви для потреб української армії.

"Збройні сили України нині перебувають на передньому краї боротьби не лише за свою державу, а й за спільне благо всього прогресивного людства. Кожен, хто поділяє наші цінності, може пожертвувати посильну для себе суму фінансової допомоги нашій армії. Перекази з-за кордону приймаються як на офіційний рахунок Міністерства оборони України, так і на рахунки вже перевірених часом авторитетних волонтерських фондів України", — додали науковці.

На їхнє переконання, доступ Росії до нових технологій створює загрозу всьому людству.

"Сьогодні накопичені за тисячоліття надбання культури опиняються в руках варварів. Приборкані людством сили природи та мирний атом через протиправні дії Росії знову можуть вийти з-під контролю. Це створює безпрецедентну загрозу для існування людства. Нищівний вир війни точно не є стихією людей науки, але сьогодні наша і Ваша місія є спільною та важливою як ніколи. Безідейній гнучкості й пристосуванству політиків треба протиставити властиву науковцям непохитну віру в цінності свободи й гуманізму", — підсумували в НАН.

Що відомо

  • Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН через геноцид
  • За підсумками позачергової зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 27 лютого Євросоюз вирішив надати Україні летальну зброю на загальну суму 450 мільйонів євро та ще 50 мільйонів євро на нелетальні постачання.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • Чеські скаути підготували 55 вантажівок з матеріальною допомогою й доставили її на український кордон. До збору речей долучилися сотні волонтерів.
  • Вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.
  • В Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською на білорусько-українському кордоні.
  • Президент Росії Володимир Путін доручив керівництву Міноборони та Генштабу РФ перевести сили стримування у російській армії в особливий режим несення служби.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Підрив нафтобази під Києвом, бої в Харкові та Білорусь. Вторгнення РФ, день четвертий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок