Кабмін запровадив надзвичайну ситуацію в Івано-Франківській області

Кабмін запровадив надзвичайну ситуацію в Івано-Франківській області

Кабмін запровадив надзвичайну ситуацію в Івано-Франківській області
. суспільне

20 березня уряд зібрався на технічне позачергове засідання для обговорення протидії коронавірусній інфекції в Україні. На ньому ввели надзвичайну ситуацію у місті Київ, а також у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

"Жодних нових обмежень наразі не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19", - написав у своєму телеграм-каналі Прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль.

Такі рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС у зв’язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

"Режим надзвичайної ситуації на сьогодні не передбачає якихось додаткових заходів. Він не обмежує права і свободи громадян. Наразі всі чинні постанови Кабінету Міністрів України та рішення обласних органів виконавчої влади вже ухвалили ті заходи, які передбачені режимом надзвичайної ситуації регіонального рівня. Це, в першу чергу, обмежувальні заходи", - розповідає перша заступниця голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка.

Також вона додає, що на вимогу режиму в області створено штаб, куди входять усі підрозділи, які повинні працювати над подоланням надзвичайної ситуації. Штаб працюватиме цілодобово. Також уже проведено два засідання, де було визначено його основні напрямки роботи.

Нагадаємо, 17 березня померла франківка, у якої згодом діагностували коронавірусне захворювання.

Що відомо

На початок