Франція, Британія, Німеччина. Які країни закрили небо для РФ

Франція, Британія, Німеччина. Які країни закрили небо для РФ

Доповнено
Франція, Британія, Німеччина. Які країни закрили небо для РФ
. Ілюстративне фото, Unsplash

Франція вирішила закрити своє небо для російських літаків. Заборона набере чинності з вечора 27 лютого.

Про це у Twitter повідомив міністр транспорту Франції Жан-Батист Джеббарі.

"З сьогоднішнього вечора (27 лютого — ред.) Франція закриває свій повітряний простір для всіх російських літаків і авіакомпаній. На російське вторгнення в Україну Європа відповідає повною єдністю", — написав міністр.

Раніше, 25 лютого, три європейські країни — Польща, Чехія та Болгарія — оголосили про закриття повітряного простору для російських авіакомпаній. Це означає заборону польотів для російських літаків — включно з транзитом.

26 лютого повітряний простір для російських авіакомпаній закрила Естонія.

За даними видання "Медуза", небо для Росії закрили також: Велика Британія, Латвія, Литва, Румунія, Словенія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Італія, Австрія, Швеція, Нідерланди.

Франція закриває небо для російських літаків
Meduza

А голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін оприлюднив мапу, на якій показав, в які країни не зможуть літати росіяни.

"Літечко вже зовсім скоро", — зазначив він.

Що відомо

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • 25 лютого президент США Джо Байден заявив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, під санкції потрапив ВТБ та компанія "Аерофлот".
  • Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександр Животовський закликав керівництво Органу європейських регуляторів електронних комунікацій заблокувати послуги роумінгу для російських операторів у країнах ЄС.
  • У соціальних мережах українські користувачі поширюють звернення до стрімінгових сервісів Netflix, Spotify, Amazon, SoundCloud, Pornhub та інших, щоби ті закрили доступ до свого контенту для користувачів із Росії.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.

Читайте також

Обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн

Росію відключають від SWIFT: чому це важливо і наскільки серйозно для її економіки

Туреччина закриває Чорне море для російських кораблів. Чим це загрожує РФ

Увесь світ проти Путіна Vol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок