Битва за Гостомель: Генштаб підтвердив знищення колони чеченського спецназу

Битва за Гостомель: Генштаб підтвердив знищення колони чеченського спецназу

Битва за Гостомель: Генштаб підтвердив знищення колони чеченського спецназу
. cfts.org.ua

Українським військовим вдалося знищити підрозділ чеченських силовиків на чолі з командиром Магомедом Тушаєвим.

Цю інформацію Суспільному підтвердили в Офісі президента.

За наявними даними, Тушаєв командував 141-м моторизованим полком Росгвардії Чечні.

При цьому українські військові звинуватили російських спецпризначенців та диверсанти в тому, що всупереч Женевським конвенціям та правилам ведення війни ті використовують об'єкти цивільної інфраструктури для прикриття своїх дій.

Раніше повідомлялося, що на третій день повномасштабної російсько-української війни РФ вперше заявила про втрати серед своїх військових. Керівник Дагестану Сергій Меліков офіційно висловив співчуття родині офіцера Нурмагомеда Гаджимагомедова, який загинув в ході "спецоперації із захисту Донбасу".

Що відомо

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.
  • Станом на ранок 26 лютого вбито понад 3500 російських військових, ще 200 — полонені, повідомив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк. Російські війська продовжують завдавати ударів з усіх напрямків практично по всіх великих містах України та завдавати шкоди громадянській інфраструктурі. Але ситуація в країні контрольована.
  • Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заперечив твердження речника держави-агресора Дмитра Пєскова про відмову України від переговорів. За його словами, Росія наразі висунула "неприйнятні умови та ультиматуми".
  • За даними Верховної Ради, у кожен населений пункт України заїхали "сплячі групи" з диверсантів та корегувальників вогню.

Читайте також

Обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн

Росію відключають від SWIFT: чому це важливо і наскільки серйозно для її економіки

Туреччина закриває Чорне море для російських кораблів. Чим це загрожує РФ

Увесь світ проти Путіна Vol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок