На Сумщину з російського полону повернули 52 людини, які були захоплені в пункті пропуску Бачівськ

На Сумщину з російського полону повернули 52 людини, які були захоплені в пункті пропуску Бачівськ

На Сумщину повернули 52 людини, які були захоплені в полон у пункті пропуску Бачівськ 24 лютого. Про це ввечері 26 лютого повідомив голова військової адміністрації Сумщини Дмитро Живицький.

Усі ці люди цивільні. Наразі в полоні залишаються 26 прикордонників, йдеться в повідомленні.

Раніше начальник Сумської митниці Юрій Азаров повідомив Суспільному про те, що в полоні перебували 18 митників. Він також розповів, що людей привезли до Бачівська і залишили там. Пункт пропуску розбитий вщент.

Що відомо

  • Російській війська вторглись на територію України вранці 24 лютого. Колони техніки перетнули кордон у кількох місцях, у тому числі у пункті пропуску Бачівськ, що на Сумщині.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • Станом на ранок 26 лютого російські війська продовжують завдавати ударів з усіх напрямків практично по всіх великих містах України та завдавати шкоди громадянській інфраструктурі. Але ситуація в країні контрольована.
  • Станом на ранок 26 лютого вбито понад 3500 російських військових, ще 200 — полонені, повідомив радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк.
На початок