Святий Джавелін: канадський репортер зібрав $25 тисяч для дітей-сиріт України, продаючи стікери

Святий Джавелін: канадський репортер зібрав $25 тисяч для дітей-сиріт України, продаючи стікери

Святий Джавелін: канадський репортер зібрав $25 тисяч для дітей-сиріт України, продаючи стікери
. Фото: Christian Borys

Канадський репортер та режисер Крістіан Боріс запустив продаж стикерів для допомоги благодійним організаціям, що опікуються дітьми — жертвами війни в Україні. На стікерах забражена Богоматір з українською символікою, яка тримає джавелін. За тиждень йому вдалося зібрати понад 25 тисяч доларів.

У своєму фейсбуці Крістіан написав, що все це почалося 6 днів тому як дурна ідея. "Я подумав, що це закінчиться тим, що я обклею машину наклейками, а решту роздам".

За словами журналіста, ідея проєкту прийшла, коли друг надіслав йому мем "Святий Джавелін України". Тоді він попросив знайомого дизайнера Євгена Шалашова зробити кілька стікерів із цим зображенням.

Після цього Крістіан створив сайт для продажу стикерів і футболок із зображенням мему. Він обіцяє передати всі отримані кошти канадській благодійній організації Help Us Help, що займається гуманітарною допомогою та освітніми проєктами в Україні.

"Україна тривалий час була для мене дивовижним домом. І я завжди намагатимуся знайти способи відповісти їй взаємністю", — написав він у фейсбуці.

Також Крістіан додав: "Одна історія, над якою я довго працював, була про сім’ї, які переживали дні, місяці й роки після втрати коханої людини на війні. Я проводив час із вдовами у відчаї, малими дітьми та матерями солдатів.

Це дурна маленька наклейка, але я хотів би використати її, щоб зібрати гроші для української некомерційної організації, яка працює з дітьми, які втратили батьків на війні.

У своєму останньому дописі зі звітом про кошти Крістіан написав, що втомився, але буде продовжувати, бо ще ніколи нічим не був захоплений настільки. "Крім того, ми щойно додали наш найзатребуваніший предмет № 1 — нашивки на липучках", — додав він.

Що відомо

Крістіан висвітлював міжнародні конфлікти для BBC, CBC, Vice, Al Jazeera, The Guardian, The Washington Post та інших видань. Кілька років тому він побував у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі як репортер, де також зняв фільм про українських дітей-сиріт, пише Bird In Flight. Боріс є засновником маркетингового агентства Black Hawk.

Читайте також

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

На початок