Обвал у житловому будинку в центрі Львова. Що відомо

Обвал у житловому будинку в центрі Львова. Що відомо

Доповнено
Обвал у житловому будинку в центрі Львова. Що відомо
. Суспільне Львів

У Львові на вулиці Ставропігійська, 5 обвалилася сходовий марш у житловому будинку. Внаслідок обвалу ніхто не травмувався. Цю інформацію Суспільному підтвердив речник обласного управління рятувальників Ігор Курус.

На момент обвалу триповерховому житловому будинку було 6 людей – двоє мешканців на другому поверсі та четверо – на третьому. Внаслідок події ніхто не травмувався.

Обвал у житловому будинку в центрі Львова. Що відомо
На місці події працюють 18 рятувальників, вони розбирають завали. Суспільне Львів

"Це є пам’ятка архітектури. За попередньою інформацією, ніякої шкоди квартирам не завдано. І на щастя, жертв немає", – каже заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

На місці події працювали рятувальники, які розбирали завали, аби мешканці могли покинути заблоковані квартири. Як розповів старший помічник начальника чергової зміни Петро Калина, загрози подальшого обвалу немає. Мешканці залишаються у своїх квартирах. Ані газ, ані воду після обвалу не вимикали.

"Всі конструкції, які обвисали і становили будь-яку загрозу – ми демонтували і винесли на двір", – каже рятувальник.

За його словами, вирішується питання, щодо відселення чотирьох мешканців третього поверху, які фактично не мають можливості вийти із квартири самостійно.

Загалом будинку є 8 квартир, в яких зареєстровано 11 мешканців. Про це повідомив заступник голови Галицької адміністрації Роман Гавчак. 21 лютого вранці будинок має обстежити проєктант, аби з’ясувати причину обвалу.

За інформацією адміністрації мешканці цього будинку з приводу того, що сходи аварійні чи потребували ремонту не зверталися.

Кам'яниця на вулиці Ставропігійська, 5 збудована впродовж XV-XVI століть. Будинок внесений до Реєстру пам'яток архітектури місцевого значення.

Читайте також: На Львівщині міст на дорозі Мшанець-Стрілки планують відремонтувати до кінця року

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок