"Не тільки захищатися, але й бути разом". В Івано-Франківську відзначили День єднання

"Не тільки захищатися, але й бути разом". В Івано-Франківську відзначили День єднання

Доповнено
"Не тільки захищатися, але й бути разом". В Івано-Франківську відзначили День єднання
. Фото: Суспільне Карпати

В Івано-Франківську відзначили День єднання. Військовий оркестр виконав Державний гімн України. Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих та помолилися за мир.

день єднання іфф
Військовий оркестр виконав Державний гімн України.

За даними поліції, на площі Соборності перед адмінбудівлею зібралася приблизно тисяча людей, інформує з місця кореспондентка Суспільного.

день єднання іфф
Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих та помолилися за мир. Фото: Суспільне Карпати

На захід прийшли вихованці Української академії лідерства з Миколаєва. Зараз вони гостюють в Івано-Франківську, каже харків’янка Анастасія Ющенко. Дівчина розповідає, що День єднання для неї тотожний з Днем Соборності.

"Це — об'єднання українців. Це — важливо, а особливо зараз, коли є загроза нападу Росії. Я вважаю, найкраще, що ми можемо робити — не тільки захищатися, але й бути разом. Для нас зараз важливо протистояти Росії та показати, що ми — єдині та можемо дати відсіч не тільки на фронті, але й у нашій свідомості", — каже Анастасія Ющенко.

день єднання іфф

Франківка Тетяна Збирак також поділилася враженнями від акції.

"День єднання — це перш за все день, коли всі українці разом відчувають дух єдності та очікують на мир", — каже Тетяна Збирак.

Військовий на пенсії, коломиянин Михайло Колодюк розповідає, що для нього означає День єднання.

"Якщо ми об'єднаємося, то це буде один кулак. А якщо буде один кулак, то я не думаю, що ворог захоче на цей кулак натрапити. Коли ж ми роз’єднані, то нас легше здолати. Я думаю, що День єднання йому (Путіну — ред.) заб'є у голову, що ми — не просто якесь там "населення", а що ми є дійсно Україна така, як має бути", — сказав Михайло Колодюк.

Що відомо

В Україні вперше запровадили День єднання у 2022 році відповідно до указу президента Володимира Зеленського на тлі ескалації напруги на російсько-українському кордоні. Він передбачає проведення низки урочистих заходів, серед яких:

  • підняття Державного прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;
  • виконання о 10:00 Державного гімну України;
  • проведення закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок